Teknoloji

Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları Windows 10’a ücretsiz geçiş yapabilecek

windows-10-logo-021014

Microsoft’un davetini uzun süre önce yaptığı Windows 10 etkinliğinde gerçekleştirilen ilk önemli duyuru, yeni işletim sistemine geçişle ilgili oldu. Yazılım devi eski sürümlerden Windows 10’a nasıl geçiş yapılacağını fazla vakit harcamadan açıkladı.

Eski sürümleri kullananların Windows 10’a geçmesi konusunda oldukça istekli gözüken Microsoft, bu isteğini geçiş yöntemiyle de ortaya koyuyor. Windows 10’un yayınlanmasının ardından bir yıl boyunca Windows 7, Windows 8.1 veya Windows Phone 8.1 işletim sistemli cihazlar, Windows 10’a ücretsiz olarak yükseltilebilecek.

Bu geçiş sürecinde bazı donanımsal kısıtlamaların uygulanması muhtemel gözükse de, Microsoft’un teklifinin Windows 10’a geçişi teşvik edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Etkinlikte sahneye çıkan Microsoft’un Windows’tan sorumlu şefi Terry Myerson, şirketin Windows’u bir işletim sisteminden daha çok bir servis olarak tanımlama vizyonuna ilişkin bilgiler de verdi. Microsoft’un yeni dönemdeki en önemli önceliklerinden birisinin de cihazları sürekli olarak güncel tutmak olacağını söyleyen Myerson, bu desteğin cihazın desteklenen kullanım süresi boyunca devam edeceğini belirttti. Bu da Windows 10 ile birlikte kullanıcıların düzenli aralıklarla güncelleme alacağı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER