Teknoloji

WhatsApp’tan asılsız haberlerle mücadele için yeni araç

whatsapp iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp asılsız haberlerin yayıldığı önde gelen noktalardan bir tanesi. WhatsApp, asılsız haberlerin yayılmasıyla savaşmaya yardımcı olması adına daha fazla aracı test ediyor. Bunlardan bir tanesi de şu anda beta aşamasında olan bir Android uygulaması özelliği. Bu özellik kapsamında, paylaştığınız bir mesaj beş ya da daha fazla sayıda paylaşıldıysa, “sık yönlendirilen” olarak işaretleniyor.

Mesaj bilgisi bölümüne girdiğinizde bir mesajı kaç kez başkasına ilettiğinizi de görebiliyorsunuz. Bu etiketleme aldığınız mesajlara değil, gönderdiğiniz mesajlara uygulanıyor. Bir mesajı ne kadar çok sayıda paylaştığınızı görmenizin, bir bilginin yayılması konusunda biraz fazla aktif davrandığınızı fark etmenize ve yavaşlamanıza neden olabileceğine inanılıyor olmalı.

Bu özelliğin standart WhatsApp sürümlerine gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Ancak beta sürümünde görülmesi, final sürüme de gelebileceğine dair ihtimalleri kuvvetlendiriyor.

Anlık mesajlaşma devi son zamanlarda asılsız haberlere karşı tedbir alması konusunda sürekli baskı görüyor. Özellikle Hindistan’da WhatsApp, yalan haberlerin ve asılsız bilgilerin yayılmasında başta gelen araçlardan bir tanesi durumunda. Facebook da yakın zamanda bu konuyla ilgili olarak yurt dışında gazete reklamları yayınladı, aynı zamanda yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmek için özel bir ekip kurdu. Eğer WhatsApp bu tür yöntemlerle doğruluğu şüpheli mesajların yayılmasını önleyebilirse, gelecekte daha dramatik önlemleri almasına gerek olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER