Teknoloji

WhatsApp sohbet geçmişi transferini kolaylaştırıyor

whatsapp sohbet geçmişi

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına cihazlar arası sohbet geçmişi transferini kolaylaştıracak yeni bir özellik sunuyor. Artık aynı işletim sistemine sahip telefonlar arasında WhatsApp mesajlarınızı ve büyük eklerinizi taşımanız çok daha rahat olacak.

Bu yeni özelliği Meta CEO’su Mark Zuckerberg duyurdu. Eski telefonunuzda gösterilen bir QR kodu yeni telefonunuzla tarayarak, bulut yedeklemesini atlayan bir sohbet aktarma özelliği getiriyor. WhatsApp’ın yeni özelliğin duyurusunda, “Veriler yalnızca iki cihazınız arasında paylaşılır ve transfer sırasında tamamen şifrelenir,” ifadesi yer alıyor.

Bu yeni süreç, sohbetlerinizin geçmişini iCloud veya Google Drive’a yedekleyip yeni bir cihaza indirmeyi gerektiren mevcut bulut tabanlı alternatiften çok daha hızlı ve kolay olabilir. Örneğin, sohbet ve medya yedeğiniz her iCloud hesabıyla birlikte verilen 5GB ücretsiz depolama alanından daha büyükse, bu durumda herhangi bir bulut depolama sınırını rahatça aşabilirsiniz.

WhatsApp sohbet geçmişi için gelen bu yeni özellikle ilgili dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı var

Ancak bu özellik, yalnızca aynı işletim sistemini çalıştıran cihazlar arasında işe yarar, yani Android’ten Android’e veya iOS’ten iOS’a. İki işletim sistemi arasında bir sohbet geçmişi taşımak istiyorsanız, verilerinizi hangi yöne taşıdığınıza bağlı olarak süreç biraz farklı olacaktır.

Yeni özelliğin tam olarak ne zaman yayınlanacağına dair bir tarih belirtilmemiş. Ancak WABetaInfo daha önce, hem Android hem de iOS‘teki beta test kullanıcılarına yavaş yavaş sunulduğunu belirtmişti. Bugünkü resmi duyuruyla birlikte, özelliğin geniş çapta kullanılabilir olmasının çok uzakta olmadığını söyleyebiliriz. Bir kez kullanılabilir olduğunda, Ayarlar, Sohbetler menüsüne giderek eski cihazınızda “Sohbet transferi” seçeneğini seçerek özelliğe erişebileceksiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER