Teknoloji

WhatsApp sesli arama arayüzü için yeni tasarımı test ediyor

whatsapp kişi engelleme

WhatsApp mobil cihazlardaki uygulama deneyimini iyileştirmek için çalışmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Topluluklar, mesaj reaksiyonları, mesaj silme süresinin iki güne çıkması, sohbet geçmişinin Android’den iOS’e transferi gibi özellikler geliştirildiği biliniyor. WhatsApp iPhone uygulamasının en yeni beta sürümü, sesli arama özelliği için de yeni bir arayüzün hazırlandığını gösteriyor.

Yeni arayüz hazırlıklarını WABetaInfo sitesi ortaya çıkardı. Test edilen yeni arayüzün yakında WhatsApp iPhone uygulamasının tüm kullanıcılarına açılması bekleniyor. Paylaşılan ekran görüntüsü, birden fazla kişinin katıldığı konuşmalarda ekranda ses dalgalarının görüneceğini gösteriyor. Bu da kimin konuştuğunun daha kolay anlaşılabileceği anlamına geliyor.

WhatsApp bir taraftan da sesli aramalar için yeni duvar kağıtları hazırlıyor. Ancak hâlihazırda bu duvar kağıtlarını kullanmanın veya düzenlemenin mümkün olmadığı belirtiliyor. Şirketin uçtan uca aramalar için yeni belirtici işaretler üzerinde çalıştığı WABetaInfo’nun haberinde bahsedilenler arasında yer alıyor.

whatsapp sesli aramaWhatsApp sesli arama özelliği için hazırlanan yeni arayüz şimdilik sadece iOS uygulamasının beta sürümünde görülebiliyor. Bu yeni arayüzün tüm kullanıcılara açılmasının da fazla zaman almayacağı düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER