Manşetler

WhatsApp’ta reklam devri önümüzdeki yıl başlıyor

whatsapp web

Facebook, WhatsApp‘ı 2014’te satın almıştı. O günden beri pek çok kişi, popüler haberleşme uygulamasında ne zaman reklam gösterilmeye başlayacağını merak ediyordu. Bu sorunun cevabı sonunda verilmişe benziyor. Facebook’tan verilen bilgiye göre, WhatsApp reklam gösterimine 2020 itibarıyla başlayacak.

Sosyal medya devinin bu yönde hazırlıkları olduğuna dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirketin yıllık pazarlama zirvesinde reklam planları doğrulanırken, reklamların ilk etapta WhatsApp’ın Durum sekmesinde gösterileceği belirtildi. Tıpkı standart Durum paylaşımları gibi, reklamlar da ekranın tamamını kaplayacak. Normalde Durum sahibi kişinin adının yazdığı yerde ise reklam verenin adı görülecek. Kullanıcılar durum sayfasını yukarı doğru sürükleyerek reklamı yapılan ürün hakkında daha detaylı bilgi elde edebilecek.

Facebook, WhatsApp’taki reklamlarla ilgili uzun vadeli planları konusunda şu an için fazla bilgi vermedi. Ancak şirketin uzun vadede farklı formatları da denemesi ve bu doğrultuda sohbetlerde veya sohbet listesi içinde reklam göstermesi sürpriz olmayacaktır.

WhatsApp reklam gösterimiyle WhatsApp Business platformunun kullanımının da artmasını hedefliyor. Bu doğrultuda gösterilecek reklamlarda ilgili kuruluşun WhatsApp Business profiline giden bağlantıların da bulunacağı belirtiliyor. WhatsApp Business kullanıcılarının önümüzdeki dönemde daha zengin mesaj formatlarından yararlanacağını dile getirmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER