Teknoloji

WhatsApp QR kod ile para transferi özelliğinin dağıtımına başlıyor

whatsapp qrWhatsApp QR kod ile para transferi özelliğinin dağıtımına başladı. Söz konusu özellikten ilk olarak Android kullanıcıları, beta kanalı içinde gerçekleştirilen test kapsamında yararlanacak. Özelliğin geniş ölçekli dağıtımı ise önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek. WhatsApp üzerinden QR kodlarla para transferi yapabilmek içinse WhatsApp Payments (Ödemeler) servisini aktif hâle getirmek gerekecek.

WhatsApp Payments servisi geçtiğimiz ayın başlarında duyurulmuştu. Rakip dijital ödeme servislerinin sürekli olarak yeni özellikler sunmasından etkilenmiş gibi görünen WhatsApp, kullanıcılarına QR kod ile para gönderme imkanını sağlayarak açık kapatmayı tercih etmişe benziyor. WhatsApp bundan kısa bir süre önce de Hindistan’daki kullanıcıları için UPI ID ile para transferi özelliğini duyurmuştu.

QR kodu ile para transferi özelliğini aktif hâle getirmek adına öncelikli olarak WhatsApp’ın Android için yayınladığı en güncel beta sürümünü indirmek gerekiyor. Yüklemenin tamamlanmasının ardından Ayarlar menüsü içindeki Ödemeler sekmesine gidildiğinde Yeni Ödeme başlığının altında QR kod seçeneği görülüyor. Bu seçenek QR kod tarayıcısını aktif hâle getiriyor. QR kodun tanınmasının ardından kullanıcılar miktarı giriyor ve doğrulama işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte para transferi gerçekleştiriliyor.

WhatsApp QR kodu ile para transferi dışında başka yenilikleri de kullanıcılarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Bu özellikler arasında gelişmiş GIF arama seçenekleri öne çıkıyor. Popüler mesajlaşma servisi, kullanıcılarının aradığı çıkartmayı bulmalarını da kolaylaştırmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER