Teknoloji

WhatsApp masaüstü uygulaması üstünde çalışıyor

whatsapp iki faktörlü doğrulama

whatsapp-logo-130613

Facebook’un bu yılın başlarında satın aldığı WhatsApp, mobil mesajlaşma konusunda dünyanın en popüler servisleri arasında yer alıyor. Farklı mobil platformlardaki kullanıcıları birbirlerine bağlayan WhatsApp, hesaplar cep telefonu numaralarına bağlı olduğu için masaüstünde hizmet sunmuyor. Ancak şirketin bir masaüstü uygulaması üstünde çalıştığına dair bazı kanıtların ortaya çıkması, yakında bu durumun değişebileceğini gösteriyor

Hollanda merkezli AndroidWorld.nl sitesinde yer alan habere göre, WhatsApp Android uygulamasının son sürümünün kodlarında “WhatsApp Web” uygulamasına dair referanslar bulunuyor. Paylaşılan ekran görüntüsünde, WhatsApp’a Google Chrome’un OS X ve Windows versiyonları üzerinden giriş yapıldığı da açıkça görülüyor.

whatsapp-web-151214

WhatsApp’ın halen bir SIM karta ihtiyaç duyduğu göz önüne alınınca web üzerinden WhatsApp’a giriş yapmanın nasıl hayata geçirileceği merak ediliyor. Facebook WhatsApp’ın sahibi konumunda olsa da, bu durum Facebook bilgileriyle WhatsApp’a giriş yapılmasını mümkün kılmıyor. GitHub’da bulunan bir paylaşımdaysa uygulamanın WhatsAPI ekibi, web üzerindeki girişler için OAuth doğrulamasından faydalanacaklarını açıkladı. Bu yöntemde kullanıcıların sisteme giriş yapması için cihazlara bir doğrulama talebi iletiliyor. Servisin web.whatsapp.com adresinde faaliyet göstereceği de gelen haberler arasında. Söz konusu platformun faaliyete girmesi durumunda WhatsApp; Apple iMessage, Google Hangouts ve Facebook Messenger ile girdiği rekabette kendisine yeni bir cephe açmış olacak.

İLGİLİ HABERLER