Teknoloji

WhatsApp kullanıcılarının kendilerine mesaj göndermesi kolaylaşıyor

whatsapp

WhatsApp kullanıcılarının kendilerine mesaj göndermesini sağlayan özellik dağıtıma çıktı. Bir tür hatırlatıcı işlevi gören bu özellik sayesinde kullanıcılar unutmamaları gereken şeyleri kendilerine iletebilecek. “Kendine mesaj gönder” adıyla sunulan bu özellik ilk olarak birkaç hafta önce uygulamanın beta sürümünde fark edilmişti. Özelliğin iOS ve Android kullanıcılarına dağıtımı da sonunda başladı.

Güncellemenin ardından kullanıcılar WhatsApp’ta yeni bir mesaj oluşturmadan önce kişi listesinin en üstünde kendilerini görecek. Adının üstüne dokunan kullanıcılar kendilerine not, hatırlatıcı ve alışveriş listesi gönderebilecek. Gelen bildirim sayesinde oluşturulan notun veya hatırlatıcının göz ardı edilmesi zorlaşacak. Kullanıcılar kendileriyle olan mesajlaşmalarını sohbet listesinin en tepesine de sabitleyebilecek.

Popüler haberleşme servisinde kullanıcıların kendilerine mesaj göndermesi için daha önce de çeşitli yöntemler mevcuttu. Tek kişilik bir grup oluşturarak veya “sohbet için dokun” özelliğiyle bu ihtiyaç karşılanabiliyordu. Ancak bu çözümlerin kullanışlı olduğunu söylemek pek mümkün değildi.

WhatsApp’ın rakiplerinde de benzer özellikler mevcut

WhatsApp’ın rakiplerinden Signal’da bu özellik “Kendime Not” adıyla bir süredir mevcuttu. Ancak Signal bu çözümü kişi listesinin tepesine yerleştirmek yerine derinlere saklamayı tercih etmişti. Meta’nın haberleşme platformunun yeni özelliğinin birkaç hafta içinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER