Manşetler

WhatsApp’tan gizliliği kuvvetlendirecek iki yeni özellik

whatsapp

WhatsApp, konuşmalarını gizli tutmak ve daha fazla kişisel güvenlik isteyen kullanıcılar için giderek artan seçenekler listesini genişletiyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, iki yeni özelliği duyurdu. Bu özellikler Bilinmeyen Arayanları Sessize Al ve Gizlilik Kontrolü adını taşıyor.

Bilinmeyen Arayanları Sessize Al özelliği şimdiden kullanıma sunulmuş durumda. Bu özellik istenmeyen aramaları ve tanınmayan kişilerden gelen çağrıları otomatik olarak taramayı mümkün kılıyor. Söz konusu özellik aktive edildiğinde telefon bu iki parametreye giren aramalar için kullanıcıları uyarmayacak.

Ancak özelliğin şu an için mükemmel işlemediğini belirtmek gerekiyor. Meta’dan yapılan açıklamada, kullanıcıların uygulama içindeki arama listesini kontrol ederek yanlış bir çağrı engellemesi yapılıp yapılmadığını görebileceği ifade edildi.

WhatsApp Gizlilik Kontrolü menüsünü de kullanıma sundu

Zuckerberg’in bir diğer duyurusu ise Gizlilik Kontrolü menüsü oldu. Bu menü kullanıcıların gizlilik ve güvenlik araçları hakkında daha net bir fikir edinmesini sağlıyor. WhatsApp, kullanıcı deneyimi için en iyi gizlilik deneyiminin seçilmesi konusunda da kullanıcılara yardımcı oluyor.

Uygulamanın gizlilik ayarları üzerinden başlatılan kontrol; mesajların, çağrıların ve kişisel bilgilerin güvenliğini güçlendiren çoklu gizlilik katmanlarında kullanıcılara rehberlik ediyor. Gizlilik Kontrolü özelliği de tüm kullanıcılara açılmış durumda.

WhatsApp, kullanıcıların, özellikle de hayatta zor bir dönemden geçtiğinden şüphelendikleri, arkadaşlarına ve ailelerine ulaşırken güvenli, özel mesajlar sağlamalarına yardımcı olabileceğini söylediği çeşitli gizlilik özelliklerini hatırlatmayı da ihmal etmedi. Şirket, kullanıcıları, konuşmalarında ek bir gizlilik düzeyi için Sohbet Kilidi gibi özellikleri kullanabileceklerini bilmelerini sağlayarak, birine önceden yazılmış hızlı bir mesaj göndermeye teşvik ediyor.

İLGİLİ HABERLER