Manşetler

WhatsApp iOS 10 ve 11 desteğini sonlandırıyor

whatsapp hd video
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp iOS 10 ve 11 işletim sistemlerine verdiği desteği sonlandırıyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, kullanıcılardan 24 Ekim’den sonra da WhatsApp’ı kullanmaya devam etmeleri için Apple’ın en yeni mobil işletim sistemine geçiş yapmaları isteniyor.

WhatsApp’ın Sıkça Sorulan Sorular sayfasında ise iPhone sahipleri için baz sürümün iOS 12 olacağı görülüyor. Bu da iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6s sahiplerinin WhatsApp kullanmaya devam edebileceği anlamına geliyor. iPhone 5 ve iPhone 5c’sinden hâlâ vazgeçmeyenler ise 24 Ekim’den sonra WhatsApp’ı kullanmayacak.

Ancak iPhone 5 ve iPhone 5c’nin artık neredeyse 10 yaşında olduğunu ve bu telefonların kullanıcı sayısının bir hayli azaldığını unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bu kararın çok fazla kişiyi etkilemesi beklenmiyor.

WhatsApp iOS 10 ve 11 desteğini sonlandırsa da, hâlâ dünya genelinde milyarlarca insan tarafından kullanılmaya devam edecek. iPhone 5 ve iPhone 5c sahiplerinin WhatsApp’ın genel kullanıcı havuzu içinde küçük bir kullanıcı grubunu oluşturduğunu tahmin etmek pek zor değil. Bu küçük grubun bir kısmının da yeni cihazlara geçiş yaparak WhatsApp kullanmaya devam etmesi çok sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER