Teknoloji

WhatsApp Facebook ile veri paylaşımını yakında başlatıyor

facebook whatsapp sifreleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp facebookWhatsApp, işaretleri uzun süredir görülen bir değişikliği sonunda resmen duyurdu. Uygulamanın hizmet koşullarına eklenen yeni maddeler, WhatsApp’ın Facebook ile kullanıcı verilerini paylaşmasını mümkün kılıyor.

WhatsApp Facebook ile veri paylaşımı yapacağına dair ilk işareti geçtiğimiz ocak ayında vermişti. İki şirket arasında daha yakın veri paylaşımının izlerine kod değişikliğinde rastlanmıştı. Söz konusu veri paylaşımının artık tartışılmaz bir gerçeğe dönüşmesi, gizlilik konusunda hassas olan çevreleri endişelendirecek bir gelişme niteliği taşıyor. Veri paylaşımının taraflarının dünyanın en popüler iki sosyal platformu olması, bu endişenin dozunu biraz daha artıyor.

WhatsApp’tan yapılan açıklamada, önümüzdeki aylarda sunulacak özelliklerin test edilmesi için veri paylaşımının gerekli olduğu belirtildi. “İlgili şirketlerle iletişim kurabilmek”, “şüpheli bir transfer konusunda bankalar tarafından uyarılmak” veya “havayolundan gecikme bilgisi almak” gibi özelliklerin WhatsApp tarafından test edileceği dile getirildi.

WhatsApp Facebook ile paylaşacağı verileri kullanıcı sözleşmesinde açıkladı

Popüler mesajlaşma platformu, Facebook ile veri paylaşımına hangi bilgilerin dahil edileceğini de kullanıcı sözleşmesinde anlattı. Telefon numarası, profil ismi, fotoğraf, çevrim içi durumu, durum mesajı, son görülme zamanı ve mesajların gönderildi/okundu bilgisi WhatsApp tarafından Facebook ile paylaşılacak. Mesajların içeriği ise, doğal olarak, paylaşılacak veriler arasında bulunmuyor.

WhatsApp’ın çatı şirketi Facebook ile veri paylaşacak olması, kulağa ürkütücü geliyor. Şirket, bu paylaşımın dışında kalmak isteyen kullanıcılara da atmaları gereken adımları resmi blogunda anlatıyor.

İLGİLİ HABERLER