WhatsApp bazı Android telefonlarda kullanıcıların sohbetlerde ekran görüntüsü almasını engelleyecek bir özelliği test ediyor. Ancak gelen ilk bilgiler, bu özelliğin temeli itibarıyla biraz kusurlu olduğunu düşündürüyor. WhatsApp ekran görüntüsü almayı sadece özelliği aktif hâle getiren kullanıcının cihazında engelliyor.
Kısacası, eğer ekran görüntüsü alma özelliğini engellerseniz bu sadece sizi bağlayacak bir engel olacak. Siz WhatsApp’taki sohbetlerinizde ekran görüntüsü alamayacaksınız, ancak konuştuğunuz kişi ekran görüntüsü alabilecek. Tek taraflı bir bağlayıcılığın pek işe yaramayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp iPad’e Mac benzeri yeni kenar çubuğu ekliyor

WhatsApp, iPhone’da Durum videolarına basılı tutarak 2x hız ekliyor

WhatsApp hesabına beş farklı yapay zeka ajanı bağlanabilecek

WhatsApp iPhone’daki mesaj menüsünü Liquid Glass ile yeniliyor

DLSS 5 denemesi yapay zeka yükünü ikinci ekran kartına taşıdı
WhatsApp’ın testi ilk kez WABetaInfo sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Söz konusu site, WhatsApp’ın Android sürümlerinde planlanan değişiklikleri daha test aşamasındayken sergilemesiyle tanınıyor. WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre, ekran görüntüsü almayı engelleme özelliğine uygulamanın ayarlar bölümündeki doğrulama sekmesinde rastlandı.
Bu özellik, eğer telefonda parmak iziyle kilit açma özelliği aktifse ekran görüntüsü alınmasını otomatik olarak engelliyor. Engelin hem tek taraflı hem de biyometrik güvenliğe bağlı olması, mevcut yapısının pek de işe yaramayacağını düşündürüyor.
WhatsApp ekran görüntüsü almayı engelleme özelliğini önümüzdeki dönemde daha kapsamlı biçimde test edip geliştirecek gibi görünüyor. Bu testlerin sonunda ortaya nasıl bir deneyimin çıkacağı merak ediliyor.


