Teknoloji

WhatsApp BlackBerry OS ve Windows Phone 8.0 desteğini sonlandırıyor

whatsapp android

whatsapp blackberryWhatsApp 2018’i karşılarken eski işletim sistemlerinden bazılarına veda edecek. Şirket 31 Aralık 2017’den itibaren BlackBerry OS ile Windows Phone 8.0 ve daha eski Windows Phone sürümlerine yönelik desteğini sonlandıracak. Mevcut kullanıcılar için WhatsApp BlackBerry OS ve Windows Phone 8.0 üzerinde çalışmayı sürdürecek. Ancak kullanıcılar yeni hesap oluşturamayacak veya mevcut hesaplarını yeniden onaylayamayacak.

Facebook’un sahibi olduğu mesajlaşma platformu tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın bu platformlarda çalışmayı da birden bırakabileceği belirtildi.

WhatsApp son zamanlarda kullanıcılarının işlerine yarayacak önemli özellikler duyurmuştu. Gönderilen mesajların geri alınabilmesi, gerçek zamanlı konum paylaşımı ve yeni emojiler gibi yenilikler, WhatsApp’ın desteğini kesmeye hazırlandığı eski platformlarda bulunmuyor. Dolayısıyla şirketin çizdiği gelecekte eski mobil platformlara yer olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

WhatsApp BlackBerry OS kullanmaya devam eden son kişileri de koparabilir

WhatsApp BlackBerry 10 da dahil olmak üzere tüm BlackBerry OS desteğini sonlandırarak mobil işletim sistemine tutunan az sayıda kişiyi de farklı platformlara sürükleyebilir. BlackBerry’den vazgeçmek istemeyenler için şirketin Android işletim sistemli telefonları uygun bir seçenek olarak tanımlanabilir. Windows Phone 8.0’e ise Windows 10 Mobile’ın da çıkışıyla birlikte Microsoft da sırtında dönmüştü.

İLGİLİ HABERLER