Teknoloji

WhatsApp beta güncellemesi yazı stillerinin gelişini işaret ediyor

whatsapp beta

WhatsApp beta versiyonu için yeni bir güncelleme yayınlayarak kullanıcılara mesajlaşma deneyimlerini özelleştirmelerine imkan sağlayacak birtakım özellikleri ekledi. Dikkat çeken en önemli yeniliklerin başında Hızlı Cevap özelliği geliyor. Bu özellik herhangi bir mesaja doğrudan bildirim üzerinden karşılık verme imkanı sağlıyor. Ayrıca durum çubuğu üzerinden emoji veya sesli mesaj da eklenebiliyor.

Buna ek olarak son beta güncellemesi kalın, üstü çizili veya eğik gibi seçeneklerle mesajları biraz daha farklı hâle getirmeye imkan tanıyor. Bu, daha önce WhatsApp’ın Web versiyonunda bulunan stil araçlarının mobil cihazlarda çalışan bir versiyonu gibi düşünülebilir.

  • Yazılarını kalınlaştırmak isteyen kullanıcıların mesajlarını * işaretleri arasına almaları gerekiyor; *örnekte* olduğu gibi.
  • Eğik yazı göndermek isteyenlerin mesajın başına ve sonuna _ işaretini eklemeleri gerekiyor; _örnekte_ olduğu gibi.
  • Son olarak üstü çizili yazı göndermek isteyenlerin mesaj başına ~ işaretleri eklenmeli; ~örnekte~ olduğu gibi.

Mobil cihazda bu şekilde yazı yazmak biraz garip gibi görünebilir, ancak karşı tarafa daha etkili bir mesaj vermek istiyor, mesajınızda bazı bölümlerinn dikkatini çekmek istiyorsanız, o hâlde bu yazı stil araçları işinize fazlasıyla yarayacaktır.

Ayrıca WhatsApp kullanıcıların yakın zamanda bir grup sohbet yazışmasını veya birden fazla kişiyi seçip parmaklarını ekran üstünde bekleterek; sessize alma, arşivleme, okunmadı olarak işaretleme ya da gruptan ayrılma gibi seçeneklerden yararlanabilecek. Son olarak bu beta güncellemesi daha fazla özelleştirilmiş duvar kağıdı seçeneklerini ekliyor.

İsteyen kullanıcılar WhatApp beta Android sürümünü buradan indirebilirler.

İLGİLİ HABERLER