Teknoloji

WhatsApp’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 900 milyona ulaştı

whatsapp hd fotoğraf gönderme

whatsapp-logo-310315

WhatsApp’ın kurucusu Jan Koum, servisin aylık aktif kullanıcı sayısının 900 milyona ulaştığını açıkladı. WhatsApp, 800 milyon aylık aktif kullanıcı barajını geçtiğimiz nisan ayında aşmıştı.

Koum, WhatsApp’ın 900 milyon kullanıcıya ulaşmasını ise ilginç biçimde duyurdu. Facebook Building 20’de Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’i de etiketleyerek yer bildirimi yapan Koum, bildirimine ”WhatsApp’ın aylık 900 milyon aktif kullanıcısı var.” notunu düştü. Mark Zuckerberg ise Koum’un yer bildirimini tekrar paylaşırken, Koum ve tüm WhatsApp ekibini tebrik etti. Zuckerberg, Koum’un yer bildiriminin altına da Koum’un bildirimi yaparken çekilmiş bir fotoğrafını ekledi.

Geçtiğimiz ay yayınlanan bir araştırma, WhatsApp kullanıcılarının yüzde 75’inin Android cihaz sahibi olduğunu, iOS cihaz sahibi olanların oranının ise yüzde 22’de kaldığını göstermişti. Ancak WhatsApp Web servisinin iPhone kullanıcılarına sunulmasıyla birlikte bu oranın artması muhtemel gözüküyor.

WhatsApp, geçtiğimiz mart ayında Android’de 1 milyar indirme rakamına ulaşmış ve Google imzalı uygulamalar dışında bunu başaran ikinci uygulama olmuştu. Facebook Mesenger, geçtiğimiz mart ayında 600 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER