Bilim

Wear OS akıllı saatlerine elleri yıkama anımsatıcısı

google wear os

Google’ın akıllı saatler ve giyilebilir ürünlere özel işletim sistemi Wear OS, şimdi kullanıcının ellerini yıkaması için hatırlatıcılar gönderiyor. Elleri sık sık yıkamak yeni tip koronavirüsün yayılmasına karşı en iyi yöntemlerden biri olarak nitelendiriliyor.

Bu yeni özellik Google Saat uygulamasının 5.4.0 güncellemesinin bir parçası olarak sunuluyor gibi görünüyor. Yeni özellik Saat uygulamasına eklendi ve her üç saatte bir kullanıcılara lavaboya yönelmeleri ve ellerini yıkamaları yönünde uyarıda bulunuyor. Hazır olduğunuzda ise 40 saniyelik geriye sayım saatin ekranında başlıyor. Eğer bu hatırlatıcı çok rahatsız edici gelirse, bu yeni özelliği devredışı bırakma imkanı da bulunuyor.

Yeni tip koronavirüs birkaç aydır dünya çapında hayatı etkiliyor. Bu bulaşıcı hastalığa karşı kendinizi korumanızın en etkili yollarından bir tanesi ellerinizi sabunla en az 20 saniye boyunca yıkamanız. Bazı web tabanlı uygulamalar kullanıcılara ellerini yıkamaları gereken süre konusunda yardımcı olacak çeşitli şarkıları dinleme imkanı sunuyor. Eğer içinizden 20’ye kadar saymak çok sıkıcı geliyorsa, müziğin gücünden yardım alabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER