Teknoloji

Roger Federer Waze kullanıcılarına üç farklı dilde yol tarif ediyor

waze roger federer

Dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı sporcularından biri olan ünlü tenisçi Roger Federer, üç dili son derece akıcı şekilde konuşabiliyor. İsviçreli Federer’in Fransızca, Almanca ve İngilizcesi son derece akıcı. Tenis kariyerini geçtiğimiz yıl resmen sonlandıran Federer’in bu dil yeteneği Google’ın navigasyon şirketi Waze‘in de ilgisini çekmişe benziyor. Waze Roger Federer’in sesiyle kullanıcılarına üç dilde (Almanca, Fransızca ve İngilizce) yol tarifi vermeye başlıyor.

Federer, adım adım yol tarifleri sağlamanın yanı sıran yolculuk sırasında kullanıcıların enerjisini artırmasına yardımcı olacak. Kayıtlarda “Sürüş zamanı – Adrenalinin şimdiden devreye girdiğini hissedebiliyorum”, “Sürüş zamanı! Yeteneğine güven. Yol boyunca sana koçluk yapmaya hazırım” ve “U dönüşü yap. Şampiyonlar bile işleri karıştırabilir” gibi cümleleri duymak mümkün.

Google, Waze ile yolculuk yapanlara ünlü isimlerle seslenirken; Amazon başka bir alanda Google’ın tam tersi bir strateji izliyor. Amazon kısa süre önce Alexa’nın ünlü sesleriyle konuşma özelliğinin sonlandırıldığını açıklamış ve 5 dolarlık hizmet bedelinin dileyen kullanıcılara iade edileceğini belirtmişti. Amazon’un ses kadrosunda Shaquille O’Neal, Melissa McCarthy ve Samuel L. Jackson gibi isimler yer alıyordu.

Waze Roger Federer’den başka ünlü isimlerle de çalışıyor

Waze Roger Federer dışında başka ünlü isimlerin sesini de yol tarifinde kullanıyor. Bu isimler arasında Morgan Freeman, Liam Neeson ve Kevin Hart da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER