Teknoloji

VSCO Montage ile daha çok abone kazanmayı hedefliyor

vsco montage
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hem bir sosyal ağ hem de bir fotoğraf ve video düzenleme uygulaması olan VSCO, Montage adını verdiği yeni özelliğini kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Şirket, Montage’ın kendisini diğer fotoğraf ve video düzenleme uygulamalarında ayıracağına inanıyor.

Montage sayesinde VSCO’nun abonelik ücreti ödeyen üyelerinin fotoğraf ve videoları tek bir ekran üzerinde düzenlemesi, böylelikle de bir kolaj etkisi oluşturması mümkün hâle geliyor. Kullanıcılar kolajlarını dikey veya yatay modda ya da kare görüntü oranıyla oluşturabiliyor. Sahneye eklenecek fotoğraf ve videolar da film rulosundan seçilebiliyor. Buradan iki dakika uzunluğunda video kolajları oluşturulabiliyor.

VSCO’nun yeni aracı ilk başta göze tanıdık gelse de; kullanıcılara diğer kolaj oluşturma uygulamalarında bulunmayan düzenleme imkânları sağlaması bakımından dikkat çekiyor. VSCO ekibi, Montage’ın yapılan kullanıcı araştırmaları doğrultusunda hazırlandığının altını çiziyor. Şirket, insanların Montage’ın etkisini oluşturmak için birden fazla uygulamadan yararlandığını belirtti. VSCO ekibi, tek bir uygulamadan yapılan düzenleme işleminin hem süreci kolaylaştırdığını hem de ortaya çıkan sonucun çözünürlüğünü artırdığını da vurguladı.

VSCO, Montage’ın etkisinin VSCO uygulamasının da ötesine geçmesini hedefliyor.

VSCO hâlihazırda kullanıcılarından yıllık 137,99 TL abonelik ücreti alıyor. Şirket bu ücret karşılığında ekstra filtre ve çerçeveler sunuluyor. Montage’dan yararlanmak için de ücretli abonelik paketine geçmek gerekiyor.

VSCO Montage ile abonelik paketini daha cazip hâle getirmeyi ve abone sayısını artırmayı hedefliyor gibi görünüyor. Bu hedefin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER