Ulaşım

Volvo tüm otomobillerinde uzaktan güncelleme desteği sunacak

volvo

Volvo, tüm otomobilleri için uzaktan yazılım güncellemesi desteği sunacağını açıkladı. Şirket söz konusu desteği ilk olarak XC40 gibi tamamen elektrikli modelleri için duyurmuştu. İsveçli otomotiv devi artık XC90, S60, V60 ICE ve hibrit otomobillerinde de yazılım güncellemelerini uzaktan araç sahiplerine gönderecek.

Volvo’nun dağıtıma çıkardığı son güncelleme bu hafta içinde 190 binden fazla otomobile ulaşacak. Otomobil sahipleri güncellemeyle Android Automotive OS’in en yeni versiyonunu araç içi bilgi sistemlerinde kullanabilecek. Google Play’e navigasyondan başlayan şarj ve parka kadar uzanan yeni uygulama kategorileri eklenecek. Çevrimiçi video oynatma desteği de bu yıl içinde sistemdeki yerini alacak.

Güncelleme enerji yönetimi, iklimlendirme zamanlayıcısı ve mobil uygulama işlevleriyle ilgili yenilikleri de beraberinde getiriyor. Enerji yönetiminde yapılan değişiklikler ile batarya sıcakları hem sıcak hem de soğuk havalarda sabit tutulacak. Böylelikle hem menzil uzatılacak hem de şarj süresi kısaltılacak. Kullanıcılar şarj sırasında şarj yüzdesi konusunda daha sık bilgilendirilecek.

Tesla Model S, X ve 3 gibi otomobillerine yazılım güncellemelerini uzaktan göndererek bu dönemin öncüsü olmuştu. Şirket donanımı kontrol eden yazılımların sürümlerini de uzaktan güncelliyor. Ancak şu an için pek çok otomobil üreticisi sadece araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinde uzaktan güncellemeyi tercih ediyor.

GM ve Ford’un aralarında bulunduğu üreticiler ise menzili ve performans artırmak için de uzaktan güncellemeleri kullanıyor. Volvo da bu markalarla aynı grupta değerlendirilebilir. Sadece navigasyonu ve eğlence sistemini güncellemekle yetinmeyen şirket, şarj konusunda da iyileştirmeleri uzaktan güncellemelerle kullanıcılara sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER