Ulaşım

Volkswagen müşterilerine kulak verdi, ID. 2all’da fiziksel butonları geri getirdi

volkswagen id.2all

Bir konsept otomobil olarak tanıtılan elektrikli Volkswagen ID. 2all, önümüzdeki yıllarda yollarda olacak. Autocar’ın haberine göre, otomobil ilk duyurulandan daha farklı bir iç mekanla kullanıcıların karşısına çıkacak. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Volkswagen City Studio’da sergilenen en yeni ID. 2all’da dokunmatik ekranın altında fiziksel butonların bulunması dikkat çekiyor. Şirketin iç tasarımcısı Darius Watola, özellikle Avrupa’daki müşterilerden “daha fazla fiziksel buton” yönünde bir geri bildirimin geldiğini ve bunun tüm yeni modellerde dikkate alınacağını belirtti.

Şirketin CEO’su Thomas Schäfer de geçtiğimiz temmuz ayında yeni Tiguan’ın çıktığı dönemde verdiği bir röportajda, müşterilerin dokunmatik kontroller konusundaki eleştirilerini kabul etmişti. Schäfer, selefi Herbert Diess tarafından desteklenen dokunma ağırlıklı yaklaşımın müşteri sadakatine çok fazla zarar verdiğini dile getirmişti.

ID. 2all’un temelinde şirketin güncellenen MEB Entry platformu bulunuyor. 7 saniyeden kısa bir süre içinde saatte 100 kilometre hıza ulaşabilen otomobilde 223 HP’lik bir motor bulunuyor. ID. 2all, tek bir şarjla 450 kilometre yol katedebiliyor. Ancak bu otomobilin standart 38 kWh bataryalı versiyonuyla değil, 56 kWh bataryalı versiyonuyla mümkün oluyor.

Volkswagen ID. 2all’un SUV versiyonunu da hazırladı

Volkswagen ID. 2all, 2025’te Avrupa’da satışa sunulacak. Otomobilin Avrupa’da 25 bin avronun altından başlayan fiyatlarla satılması planlanıyor. ID. 2all’un SUV versiyonunun yollara çıkması için 2026’yı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER