Ulaşım

Volkswagen otomobillerin kilidi Siri ile açılabilecek

volkswagen avrupa birliği

Volkswagen, VW Car-Net uygulamasında Apple ile olan işbirliğini biraz daha güçlendiriyor. Bundan böyle iOS cihaz sahipleri Siri’yi kullanarak otomobillerinin kilitlerini açabilecek, yakıt deposunun durumunu kontrol edebilecek ve alarmları aktif hâle getirebilecek.

Elektrikli bir VW otomobile sahip olanlar, Siri üzerinden otomobilin şarj sürecini başlatabilecek veya durdurabilecek. Otomobilin sıcaklık ayarını yapmak ve yerini tespit etmek mümkün olacak.

Car-Net uygulaması VW sahipleri tarafından ücretsiz olarak indirilemiyor. Uygulamadan yararlanabilmek için aylık bir abonelik ücreti ödemek gerekiyor. Otomobilin konumunu tespit edebilen uygulama sayesinde aracın sorunlarıyla ilgili çözüm verilerine uzaktan da erişilebiliyor.

Siri Kestirmeleri entegrasyonunun özellikle sabah rutinleri olan araç sahipleri için oldukça yararlı olacağı söylenebilir. Soğuk yerlerde yaşayanların sabah uyanır uyanmaz aracın sıcaklığını telefonla ayarlayabilme imkanını memnuniyetle karşılayacağını görmek çok zor değil.

Volkswagen Siri Kestirmeleri için yeni bir dönemi başlatabilir

Apple, Siri Kestirmeleri özelliğini iOS 12 ile birlikte sunmuştu. Şu ana kadar Siri Kestirmeleri’nden çok etkileyici biçimde yararlanıldığını gösteren bir örneğe rastlanmasa da, Volkswagen tarafından sunulan tarzda çözümlerin yaygınlaşmasıyla birlikte bu özelliğin işlevselliği de artacak gibi görünüyor. Otomotiv sektöründeki belirginliğini artırmak isteyen Apple için de bu değişim önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER