Teknoloji

Vodafone VoWiFi teknolojisini mobil şebekesinde kullanıma sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
vodafone vowifi
Görsel: Vodafone Türkiye

4.5G ile birlikte hayatımıza giren mobil iletişim teknolojilerinden bir tanesi olan Wi-Fi üzerinden telefon görüşmeleri gerçekleştirme, yani kısaca VoWiFi şimdi Vodafone aboneleriyle de buluşuyor. Vodafone Türkiye aboneleri, ek bir uygulama kullanmadan, sadece SIM kart ve Wi-Fi bağlantısı ile, mobil şebekenin yeterli seviyede veya hiç olmadığı durumlarda, Wi-Fi üzerinden sesli iletişimi, yüksek ses kalitesiyle kurmaya devam edecekler. Böylelikle uçak, asansör ve bunun gibi, mobil şebekenin çok zayıf veya hiç olmadığı yerlerde bile sesli görüşmeleri gerçekleştirmek mümkün olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nasıl Yapılır: Samsung Galaxy telefonlarında VoWiFi etkinleştirme

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy konuyla ilgili olarak mobil şebekelerini WiFi ile entegre ederek VoWiFi teknolojisini hayata geçirdiklerini vurguladı. Aksoy’a göre, bu teknoloji sayesinde telefonun çekmediği yer kalmayacak ve Vodafone aboneleri WiFi altyapısı olan her yerde yüksek kalite ses hizmeti alabilecek.

Vodafone Türkiye’nin web sitesine baktığımızda VoWiFi desteğinin şu an için sadece Samsung Galaxy S7 ve S7 edge için sunulduğu belirtiliyor. Ancak bu desteğin kısa zaman içinde daha fazla cihazda kullanılabilir olacağını tahmin ediyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nasıl Yapılır: iPhone?da VoWiFi özelliğini etkinleştirme

İLGİLİ HABERLER