Teknoloji

Vodafone Türkiye’nin yeni CEO’su Gökhan Öğüt, Serpil Timuray AMAP Bölge Başkanlığına atandı

Vodafone Türkiye’nin yeni CEO’su Gökhan Öğüt, Serpil Timuray AMAP Bölge Başkanlığına atandı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray geçtiğimiz ağustos ayında mevcut görevine ek olarak Vodafone Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Direktörlüğü görevine atanmıştı. Bugün Vodafone’dan gelen açıklama, Timuray’ın sorumluluğunun daha da artacağını gösteriyor.

gokhan-ogut-vodafone-ceo (600 x 437)

Gelen açıklamaya göre, Serpil Timuray 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve AMAP Bölge Başkanı sıfatlarıyla görev yapacak. Şu anda Vodafone Türkiye’De Ticari ve Operasyonel alanlardan sorumlu İcra Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Gökhan Öğüt de 1 Kasım 2013 tarihinden itibaren Vodafone CEO’luğu görevini Timuray’dan devralacak.

Serpil Timuray Vodafone’un önümüzdeki dönemde daha çok önem vermeyi planladığı AMAP Bölgesindeki stratejilerinin işlemesinden bizzat sorumlu olacak. Vodafone Grubu’nun toplam 409 milyon abonesinin yüzde 65’lik kısmının bu bölgedeki abonelerden oluştuğunun altını çizmek gerekiyor.

Detayları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

7.000 mAh pilli OPPO Reno16 F 5.747 TL indirimle 36.252 TL
7.000 mAh pilli OPPO Reno16 F 5.747 TL indirimle 36.252 TL
Satın Al
Galaxy Watch8 40 mm yüzde 29 indirimle 10.199 TL
Galaxy Watch8 40 mm yüzde 29 indirimle 10.199 TL
Satın Al
Dahili USB-C kablolu Anker powerbank 450 TL indirimle 1.999 TL
Dahili USB-C kablolu Anker powerbank 450 TL indirimle 1.999 TL
Satın Al
2 TB MSI Spatium M461 SSD yüzde 41 indirimle 11.999 TL
2 TB MSI Spatium M461 SSD yüzde 41 indirimle 11.999 TL
Satın Al
Dolby Atmos’lu Grundig DSB 3000 sepette 10.885,80 TL
Dolby Atmos’lu Grundig DSB 3000 sepette 10.885,80 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

BASIN BÜLTENİ

SERPİL TİMURAY, VODAFONE GRUBU AFRİKA, ORTA DOĞU VE ASYA PASİFİK (AMAP) BÖLGE BAŞKANI  OLARAK ATANDI
 
VODAFONE TÜRKİYE’NİN YENİ CEO’SU OLARAK GÖKHAN ÖĞÜT ATANDI
 
İstanbul, 3 Ekim 2013 – 1 Ocak 2009 tarihinden bu yana Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Serpil Timuray, 1 Ocak 2014 itibariyle Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı olarak atandı.
 
Vodafone Türkiye’de Ticari ve Operasyonel alanlardan sorumlu İcra Kurulu Başkan Vekili olarak görevine devam etmekte olan Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanlığı’nı 1 Kasım 2013 tarihi itibariyle Timuray’dan devralacak.
 
Vodafone Türkiye’de Bayrak Değişimi
 
Timuray, 1 Ocak 2014 itibariyle Vodafone Grubu’nun 409 milyon abonesinin %65’inin* bulunduğu, servis gelirlerinin %30’unu* oluşturan ve Vodafone Grubu’nun dünya genelindeki iki yönetim bölgesinden biri olarak konumlanan AMAP** Bölge Başkanlığı görevini Nick Read’den devralacak.
 
Timuray, AMAP Bölge Başkanı olarak atandığı yeni göreviyle Vodafone Grubu İcra Kurulu üyesi olarak, Vodafone Grubu CEO’su Vittorio Colao’ya doğrudan raporlayacak.
 
2008 yılından bu yana AMAP Bölge Başkanı olarak görev yapan Nick Read ise 1 Ocak 2014 itibariyle Vodafone Grubu Finanstan Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi (CFO) olarak atandı.  
 
Vodafone Türkiye’nin yeni İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt oldu
 
Vodafone Türkiye’de Ticari ve Operasyonel alanlardan sorumlu İcra Kurulu Başkan Vekili Gökhan Öğüt, 1 Kasım 2013 tarihinden itibaren Vodafone Türkiye’nin yeni İcra Kurulu Başkanı olarak atandı.

Vodafone Grubu CEO’su Vittorio Colao yaptığı açıklamada, yönetim yapısındaki değişikliği değerlendirerek: “Çok önemli bir pazarda güçlü ticari ve operasyonel deneyimleriyle Vodafone’nun en başarılı liderlerinden biri olan Timuray’ın devraldığı AMAP Bölge Başkanı ve Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi olarak üstleneceği yeni görevinde başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yeni görevlendirmeyle ilgili konuşan Serpil Timuray, “Vodafone Türkiye’de son 4 yıldır birlikte çalıştığımız Gökhan Öğüt’ü Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan’ı olarak devraldığı yeni görevinden ötürü tebrik ederim. Vodafone Türkiye son 4 yılda, mobil telekomunikasyon sektörünün “en hızlı büyüyen operatörü” olarak toplam gelirlerini 2 misline, gelir pazar payını %18.6’dan %30’a çıkarmış, son mali yılında en yüksek kârlılığına ulaşmıştır. Bu başarılarda büyük payı olan Öğüt’ün şirketin yeni dönemine çok başarılı bir liderlik yapacağına inancım tamdır. Kendisine ve tüm Vodafone Türkiye ekibine başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl