Teknoloji

VLC AirPlay desteği kazanacak, üç milyar indirmeye ulaşıldı

vlc airplay

Açık kaynak tabanlı video oynatıcı uygulaması VLC, CES’te iki önemli duyuru yaptı. Uygulamanın arkasındaki geliştirme ekibi Videolan ve geliştirici liderlerinden biri olan Jean-Baptiste, CES’te Variety‘ye verdikleri demeçte, AirPlay desteğini uygulamaya ekleyeceklerini, böylelikle kullanıcıların iPhone veya Android telefonlarından Apple TV’ye içerik yayını yapabileceklerini kaydetti.

Verilen demece göre güncelleme kabaca bir ay gibi bir zamanda ana VLC uygulamasında yayınlanacak. Ne var ki, The Verge sitesinin VLC’den aldığı bilgide, henüz net bir yayın zamanı verilmiyor.

Ekibin açıklamasında, Chromecast’te olduğu gibi AirPlay’in de her platformda desteklenmesinin amaçladığı belirtiliyor. Henüz resmi çıkış tarihinin bulunmadığı da vurgulanıyor. AirPlay desteğinin VLC 4’ün, henüz üzerinde çalışmaların devam ettiği bir sonraki büyük sürümün bir parçası olmasının amaçlandığı dile getiriliyor. Ekip, belirli bir tarih kararlaştırıldığında, bunun haber verileceğini de dile getiriyor.

VLC’nin ikinci önemli duyurusu ise 3 milyar indirme rakamına ulaştığı oldu. Bu, çok yüksek bir rakam ve Videolan’ın bu başarıyı hak ettiğini söyleyebiliriz.

Videolan geçtiğimiz yılın şubat ayında da VLC uygulamasına Chromecast desteğini eklemişti. Görünen o ki ekip, bulunduğu yerle yetinmiyor, daha fazla kullanıcıya ulaşmak için AirPlay’i de gözüne kestirmiş.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER