Manşetler

Vivo’nun akılları baştan alan ultra hızlı şarj teknolojisi

vivo ultra hızlı şarj

Ultra hızlı şarj destekli Çinli telefon savaşlarına katılan son üretici Vivo oldu. Vivo, Super FlashCharge 120W teknolojisini duyurdu.

Bu hızlı şarj teknolojisinin nasıl çalıştığına dair fazla detay yok. Ancak iddia edilene göre, 4000 mAh kapasiteli telefon pili sadece 13 dakikada şarj edilebiliyor. Eğer bu teknoloji bir telefonda gelirse, piyasadaki en hızlı şarj çözümü olacaktır. Şirket temsilcileri şu an için konu hakkında fazla detay vermemekle yetiniyor.

Bir Vivo ürün yöneticisi, sosyal ağ Weibo’da paylaştığı videoda bir telefonun şarjının yüzde 10’dan 14’e sadece 16 saniyede gelmesini gösterdi. Ne var ki, videoda tam dolum süreci gösterilmiyor. Vivo’nun şimdiye kadarki en hızlı şarj denemesi iQOO oyun telefonunda sunduğu 44W hızlı şarj desteği olmuştu. 4000 mAh kapasiteli pili tam doluluğa 45 dakikada ulaşabiliyordu.

Geçtiğimiz mart ayında Xiaomi, 4000 mAh kapasiteli pili sadece 17 dakikada şarj edebilecek 100W şarj sistemini duyurmuştu. Ne var ki, bu teknoloji henüz bir ticari cihazda sunulmaya hazır değil. En hızlı şarj olan telefon ise hâlâ Oppo Find X Lamborghini Edition. Bu telefon Super VOOC şarj aletiyle 3400 mAh kapasiteli pili 35 dakikada doldurabiliyor.

Vivo, Super FlashCharge 120W teknolojisini gelecek hafta Şanghay’da düzenlenecek MWC Shanghai etkinliğinde göstermeyi planlıyor. Ayrıca şirket ilk 5G cihazını da burada sergileyecek.

İLGİLİ HABERLER