Teknoloji

Vivo Snapdragon 870 işlemcili tablet hazırlıyor

vivo pad 200w

Vivo’nun ilk tabletini bu yılın ocak ayında tanıtması beklense de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. Ağustos ayında ise şirketin başkan yardımcısı tabletin 2022’nin ilk yarısında çıkacağını açıklamıştı. Vivo’dan ilk tableti hakkında daha fazla detay beklerken, ünlü duyumcu Digital Chat Station tablete dair önemli bilgiler verdi. Bu paylaşıma göre, Vivo  tabletinde Snapdragon 870 işlemciye yer verecek.

Vivo’nun tabletinin adının ne olacağı henüz bilinmiyor. Ancak şirket geçtiğimiz haziran ayında Vivo Pad adının ticari hakları için Avrupa’da başvuruda bulunmuştu. TUV’un internet sitesindeki bir kayıt ise Vivo’nun 8040 mAh kapasiteli bir pile yer vereceğini gösteriyor.

Vivo, tablet pazarına giren ilk BBK Electronics markası olmayacak. Bu unvanı geçtiğimiz eylül ayında Realme Pad isimli tabletini çıkaran Realme almıştı. Realme Pad’de Helio G80 işlemci, 10.4 inç ekran ve 7100 mAh pil gibi özelliklere yer veriyor.

vivo snapdragon 870Vivo dışında BBK Electronics bünyesinde yer alan OnePlus ve Oppo’nun da tablet pazarına girmesi bekleniyor. OnePlus Pad markasının ticari hakları da geçtiğimiz temmuz ayında alınmıştı. Oppo’nun Oppo Pad olarak anılan tabletiyle ilgili sızıntılar ise bu cihazda da, tıpkı Vivo tablette olduğu gibi, Snapdragon 870 işlemcinin bulunacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER