Teknoloji

Vivo S18 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

vivo s18

Vivo S18 serisi hakkındaki söylentiler bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Serinin üyeleriyle tanışmak için de fazla beklemek gerekmeyecek. Vivo’nun ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı tarafından verilen bilgiye göre, S18 serisi 4 Aralık’ta gözler önüne çıkacak.

S18 serisinde Vivo’nun “BlueLM” isimli yapay zekâsını bulmak da mümkün olacak. Buradaki “Blue” isminin Vivo’nun logosundaki mavi rengi, “LM” ifadesinin ise “Dil Modeli” anlamına gelen “Language Model” ibaresini temsil ettiği söylenebilir.

Yapılan paylaşım, S18’in tasarımını da gözler önüne seriyor. Burada telefonun arkasındaki üç kamera ve bunlara eşlik eden kare şeklindeki Aura Light’ı görmek mümkün oluyor. Bunun Vivo S serisinde şimdiye kadar kullanılan en büyük kare ışık olduğunu belirtmekte fayda var.

vivo s18

Vivo S18’in ana kamerasında optik görüntü sabitleme özelliği olacak

Tasarım pek fazla şey anlatmıyor. Kamera modülünde yer alan “OIS Portrait” ibaresini daha önce S17 ve V29 serisi telefonlarda görmek mümkün olmuştu. Bu ibare, telefonun ana kamerasının optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olduğu anlamına geliyor.

vivo s18

Dedikodulara göre, Vivo S18 Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 işlemciyle gelecek. Pro versiyonun ise MediaTek Dimensity 9200+ işlemci taşıması bekleniyor. Bu öngörülerim doğru olup olmadığını öğrenmek için önümüzdeki pazartesi gününe kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER