Teknoloji

Microsoft Mac ve Linux için ücretsiz geliştirici araçları yayınladı

microsoft-visual-studio-code-010515
Görsel – SlashGear

Microsoft Build 2015 etkinliğinde yazılımcıları memnun edecek birçok haber ve yenilik paylaştı. Bunlardan bir tanesi de Visual Studio Code adlı yeni uygulama yer aldı. Bu uygulama sadece Windows’ta değil, Mac veya Linux işletim sistemleriyle çalışan sistemlerde de Windows için kodlama yapmaya imkan tanıyacak.

Mac ve Ubuntu kullanıcılarının daha önce web tabanlı Azure ortamlarına erişim şansı ve kodlama için yerel yazılım seçenekleri bulunmasına rağmen, şimdiye kadar özel bir Visual Studio editörleri bulunmuyordu.

Build 2015’te yapılan duyuruyla birlikte bu durum değişmiş oldu. Visual Studio Code hafif bir düzenleme uygulaması, platformlar arası kullanımı destekliyor, hatta GIT’e doğrudan gönderimde bile bulunuyor.

Her şeyden önemlisi, bu araç ücretsiz ve Microsoft bu aracın ön izleme versiyonunu kullanıcıların indirmesi için yayınladı.

Microsoft’un rakip platformları kucaklaması şimdiye kadar alışılmış bir durum değil, ancak Satya Nadella’nın CEO’luğa gelmesiyle birlikte Microsoft’un geçmişteki alışkanlıklarından çok şey değişti. Bu yeni yazılım aracı da bunun bir göstergesi.

Microsoft Outlook, Office ve Windows ile özdeşleşmiş diğer uygulamaların iOS ve Android versiyonlarını çıkarmıştı. Ayrıca diğer şirketlerin bulut servislerine de kendi hizmetleriyle entegre olma şansı tanıyor.

İLGİLİ HABERLER