Manşetler

Virgin Galactic SpaceShipTwo ile ilk kez uzaya çıktı

Virgin Galactic SpaceShipTwo isimli aracıyla uzun süredir yürüttüğü çalışmaların ve yaptığı testlerin meyvesini aldı. SpaceShipTwo, test uçuşları sırasında ilk kez yerden 82.6 kilometre yükselerek uzaya çıkmayı başardı. SpaceShipTwo’nun uzayda kalma süresi kısa olsa da, bu kısıtlı süre NASA tarafından da desteklenen dört bilimsel deneyin gerçekleştirilmesi için yeterli oldu. Söz konusu deneylerde mikro yerçekiminin etkisi ölçülürken, yaşam desteğini ve karşı titreşimi yöneten cihazlar da test edildi.

Test programının geri kalanı, Virgin Galactic’in kendisi açısından bu tarihi test uçuşundaki başarısı ölçüsünde şekillenecek. Şirket öncelikli olarak SpaceShipTwo ile uzaya taşıyacağı yolcuların ve berberlerinde getirecekleri bagajların ağırlığını hesaplamaya yönelik simülasyonlar üzerinde çalışıyor. Bu konudaki hedeflerin kısmen gerçekleştirildiği ifade edilirken, kesin cevaplar için biraz daha beklemek gerekecek gibi görünüyor.

Virgin Galactic SpaceShipTwo ile uzay seyahatlerinin gerçekten başlaması içinse hatırı sayılır bir süre boyunca beklemek gerekiyor. 2014’te testler sırasında ölümlü bir kaza yaşayan Virgin, öncelikli amacın testleri “güvenli” biçimde tamamlamak olduğuna dikkat çekiyor. Test uçuşları sırasında uzaya erişilmesi, şirketin hedefini gerçekleştireceğine dair inancı da artırmış durumda. Virgin’in sahibi Richard Branson‘ın da SpaceShipTwo ile kendisinin yapacağı yolculuktan bahsetmeye başlaması, işlerin planlandığı şekilde ilerlediğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER