Teknoloji

Vimeo’dan “Vimeo on Demand” ile yapımcılara gelir imkanı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnternetin en popüler video paylaşım siteleri arasında yer alan Vimeo, Pro hesaba sahip kullanıcılara videolarını kitlelere satmalarına izin veren yeni bir sistemi kullanıma sundu. “Vimeo on Demand” olarak adlandırılan bu özellik sayesinde içerik üreticileri film, dizi, kısa film gibi görsel içerikleri belirledikleri fiyat karşılığında satabilecek. Satış işlemi Vimeo’nun web sitesinin yanı sıra satıcıların kişisel web siteleri üzerinden de yapılabilecek.

vimeo-logo-130313

İçerik yapımcıları bir Vimeo kullanıcısı ürünlerini satın aldıktan sonraki maksimum izleme periyodunu belirleme hakkına sahip olacak. Bu zaman aralığı 24 saat ila 1 yıl arasında değişebilecek. Ayrıca yapımcılar videolarının indirilmesine de izin verecek, ancak video bir kere indirildikten sonra Vimeo kullanıcısı bu videoyu istediği yerde veya zamanda oynatabilecek. Yapımcılar videolarının hangi bölgelerde satılabileceğini de belirleme şansına sahip olacak.

Video yapımcıları işlem ücretlerinden sonra geride kalan satış gelirlerinin yüzde 90’ını alacak, Vimeo da geri kalan yüzde 10’u elde edecek ve tüm dağıtım masraflarını kendisi üstlenecek. Vimeo on Demand içerik üreticilerinin yaptıkları işten para kazanmalarını sağlayabilecek ilgi çekici bir servis gibi görünüyor. Vimeo geçen yıl da Tip Jar adı verilen, bahşiş kutusu niteliğinde bir servis tanıtmış ve kullanıcıların video yapımcılarına bağış yapmalarının yolunu açmıştı.

Vimeo birçok içerik ürticisinin videoları için olağanüstü çaba gösterdiğini düşünüyor ve bu çabanın karşılığının verilmesine inanıyor. Vimeo’nun açtığı bu yoldan YouTube’un da geleceği konuşuluyor. Google’ın sahip olduğu video paylaşım servisinin ilkbaharda paralı içerik servisini açması bekleniyor. Paralı içeriklerin fiyatlarının 1 ila 5 dolar arasında değişeceği konuşuluyor. Vimeo üzerindeki içeriklerin akıllı telefon, tablet, oyun sistemleri, Akıllı TV gibi cihazlardan izleniyor oluşu bu video servisinin geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştığının kanıtı, yani içerik üreticilerinin geniş alana yayılmış bir hedef kitlesi bulunuyor.

İlgili >> Vimeo

İLGİLİ HABERLER