Teknoloji

Video: ASUS CES 2015’te optik zumlu akıllı telefon tanıtacak

Söz konusu akıllı telefon fotoğrafçılığı olduğunda ASUS akla gelen ilk isimlerden değil. Ancak şirket tanıtmaya hazırlandığı optik zumlu yeni cihazıyla bunu değiştirmeye hazırlanıyor. Geçen aydan itibaren yeni telefonunun işaretleri verilmeye başlanmıştı ve çift lensli arka kamera dikkat çekiyor, merak uyandırıyordu.

Bazıları bu çift lensli kameranın üç boyutlu fotoğraf çekimi için olduğunu öne sürdü, ancak geçmişte çıkan üç boyutlu fotoğraf çekim özellikli akıllı telefonlar pek iş yapmamıştı, bunun olma ihtimali düşük sayılıyordu. ASUS’un yayınladığı son tanıtım gizemi biraz dağıttı. Görünüşe göre, ASUS optik zum sistemini akıllı telefon kasasına sokmayı başardı.

Optik zum fotoğraf makinelerinde alışılmış bir özellik olabilir, ancak akıllı telefonlarda bunu pek görmüyoruz. Samsung, Galaxy S4 Zoom ile birlikte birlikte bunun denemesini yapmıştı, ancak o telefon daha çok akıllı kamera havasına sahipti. ASUS’un çift lensli tasarımı bir telefon gövdesi içinde olmasıyla daha ilginç görünüyor. Gelecek hafta içinde bu sistemle ve onu barındıran ASUS telefonuyla ilgili daha kapsamlı bilgilere erişmiş olacağız.

İLGİLİ HABERLER