Teknoloji

Vertu’dan 16 bin liralık lüks akıllı telefon: Constellation

Lüks cep telefonları üreten İngiliz üretici Vertu yeni akıllı telefonu Constellation’ı tanıttı. 4900 pound (yaklaşık 16 bin TL) fiyat etiketine sahip olan Constellation 4.3 inç, 720p ekrana sahip ve bu ekran 5.1 inç’lik safir kristalle korunuyor ve bu materyal sadece bir elmasla çizilebilecek kadar yüksek dayanıklılığa sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

vertu-constellation-021013Beşinci seviye titanyumdan yapılmış kasaya sahip olan Vertu Constellation böylelikle paslanmaz çeliğin sağlamlığını yarı ağırlıkta sunabiliyor. Anlayacağınız karşımızda her açıdan oldukça dayanıklı ve bir o kadar da göz alıcı bir akıllı telefon duruyor. Arkası dana derisiyle kaplı telefonun Cappuccino, siyah, turuncu, Mocha ve ahududu gibi beş farklı renk seçeneği bulunuyor.

İçinde 1.7 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci barındıran Constellation’ın arkasında 1080p video kayıt yetenekli 13 megapiksel kamera yer alıyor. 32 GB dahili bellek, Wi-Fi, Bluetooth, NFC desteği gibi özellikler barındıran telefonda Android 4.2 Jelly Bean yüklü olarak geliyor; Vertu telefona Londra Senfoni Orkestrası tarafından hazırlanmış özel zil seslerini de eklemeyi ihmal etmemiş.

Vertu Life ve Certainty servisleri de telefonla beraber sunuluyor. Life servisi sayesinde özel üyelik sistemleri olan gece kulüplerine giriş imkanı elde ediliyor, ayrıca kısıtlı sayıda kişilerin alındığı, davetiyeyle giriş yapılabilen alışveriş deneyimlerine katılım hakkı elde ediliyor. Certainty sayesinde de telefonla iletişim Silent Circle yardımıyla şifreleniyor. Ayrıca iPass desteğiyle küresel Wi-Fi erişimi, Kaspersky tarafından sağlanan anti virüs uygulaması ve Protector Services Group tarafından sağlanan kişisel ve kurumsal güvenlik çözümleri de Vertu Constellation paketiyle birlikte sunuluyor.

Vertu Constellation bu ay itibarıyla İngiltere’de satışa çıkıyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER