Teknoloji

Verizon Yahoo ve AOL’i birleştirerek Oath adında yeni bir şirket kuruyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oath-yahoo-aol-logo-040417Yahoo’nun internetin ilk dönemlerinin mihenk taşı olmasından Verizon’un zamanı geçmiş bir iştiraki hâline dönüşmesindeki yolculuktaki son adım cesur bir yeniden adlandırma hamlesi oldu. Verizon, bünyesine kattığı Yahoo ve AOL’i birleştirerek Oath olarak adlandırılan yeni bir şirket oluşturuyor.

Eğer her şey planlandığı gibi giderse, çok yakında Yahoo e-posta hesap sahipleri Oath e-posta hesaplarını kullanmaya başlayacak, Yahoo News’i bir numaralı haber kaynağı olarak kullananlar bunun yerine Oath News haber portalına girecekler.

Yahoo tarafı başlangıçta bu isim değişikliğiyle ilgili olarak çıkan söylentiler hakkında yorum yapmayı reddetmişti. Ancak AOL ise yayınladığı kısa bir açıklamayla 2017 yazında dijital tarafta çığır açan yeni bir markanın hayata geçeceğini duyurmuştu. Resmi açıklamayla birlikte anlıyoruz ki, Oath önümüzdeki birkaç ay içinde resmen faaliyete geçmiş olacak.

Verizon’ın bu yeni marka hamlesinden sonra Yahoo markasını bir şekilde muhafaza edip etmeyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak Yahoo Mail ve Yahoo News gibi geniş bir bilinirliğe sahip olan servisleri bulunan Yahoo’yu ortalıkta tutmak Verizon için mantıklı bir hamle olabilir.

Bu arada Oath dönemiyle birlikte Yahoo CEO’su Marissa Mayer ile yolların ayrılacağı söyleniyor. Yeni şirketin tepe yöneticiliği görevini mevcut AOL CEO’su Tim Armstrong üstlenecek. Zaten Armstrong dün attığı tweet ile bu yeni markayı resmi olarak duyuran kişi olmuştu.

İLGİLİ HABERLER