Teknoloji

Valve Steam’deki indirim kurnazlığını engellemek için harekete geçti

valve steam

Valve, Steam oyun mağazasının meşhur indirimlerinde bazı değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Yapılacak değişiklikler Steam’in iş ortağı sayfasında açıklandı. Daha önce de duyurulan değişiklikler 28 Mart’ta yürürlüğe girecek. Yeni kurallar, oyun yayıncılarının satış yönetimini ve oyunlar için indirim promosyonu oluşturma sürecini değiştirecek.

Steam’in meşhur indirimleriyle oyun fiyatları yüzde 10 ila 90 arasında değişebiliyor. Ancak son yıllarda geliştiriciler ve yayıncılar, bu sistemi kandırmanın da yollarını bulmuş durumda. Sadece iki gün süren yüzde 1’lik bir indirim yapmak bile Valve’ın mağaza algoritmalarını kandırmak ve öne çıkarılmak için yeterli oluyordu.

Valve yeni kurallarıyla algoritmasının etrafından dolaşılmasını engellemeyi amaçlıyor. Yeni kurallar çerçevesinde en düşük indirim oranının yüzde 10 olması gerekiyor. Buna ek olarak, indirim süreleri konusunda da kısıtlamalar hayata geçiyor. Böylelikle “sahte” indirimlerin engellenmesi amaçlanıyor.

Valve yeni kurallarıyla oyun mağazasını Steam Deck konsolunun çıkışı öncesinde biraz daha sağlıklı hâle getirme konusunda da önemli bir adım atmış oluyor. Bu kuralların başka oyun mağazalarına ve e-ticaret platformlarına ilham vermesi muhtemel görünüyor.

28 Mart itibarıyla Steam’de yayıncılar için yürürlüğe girecek yeni kurallar şu şekilde:

  • Oyunu indirimli bir fiyatla satışa sunabilirsiniz. Ancak çıkış indirimi bittikten sonra 28 gün boyunca yeni bir indirim kampanyası yapamazsınız.
  • Herhangi bir kurdaki fiyat artışından sonra 28 gün boyunca oyunun fiyatını indiremezsiniz.
  • Steam’in dönemsel etkinlikleri dışında bir indirimin bitmesinden sonra 28 gün boyunca indirim yapılamaz.
  • Steam’in büyük indirimi kapsamına girmek için oyunun çıkışının üstünden 28 gün geçmesi gerekiyor. Çıkış indiriminin veya fiyat artırımının üstünden de 28 gün geçmeli.
  • Aktif bir kampanya sürerken veya bir kampanya planlanırken fiyat değişikliği yapamazsınız.
  • Yüzde 10’dan az veya yüzde 90’dan fazla indirim yapılamaz.
  • Özel indirimler bir günden kısa veya iki haftadan uzun süremez.
İLGİLİ HABERLER