Teknoloji

Valve PC tabanlı Nintendo Switch rakibi hazırlıyor

valve pc steam

Valve PC oyunları için akla gelen ilk platformlardan biri olan Steam ve Half-Life serisi ya da Dota 2 gibi seçeneklerle oyun pazarında önemli bir yere sahip. Ancak şirket deneysel cihazlar geliştirme konusunda da ürkek hareket etmiyor.

Önce Steam Controller’ı çıkaran şirket, daha sonra Valve Index ile daha başarılı bir işe imza atmıştı. Valve Index hâlihazırda piyasada son kullanıcıya yönelik en iyi sanal gerçeklik başlıkları arasında sayılıyor.

Görünen o ki, bu başarı Valve’ı yeni bir kumar oynama konusunda da cesaretlendiriyor. Şirketin SteamPal kod adıyla anılan taşınabilir bir oyun bilgisayarı üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu cihazın Linux tabanlı bir platform üzerinde çalışacağı belirtiliyor.

Ars Technica sitesinin haberinde ise SteamPal’in entegre bir ekran ve kumandayla geleceği belirtiliyor. Bu nedenle Valve’ın yeni cihazının Nintendo Switch ve Switch Lite’a benzer bir yapıda olması ihtimali artıyor.

PC tabanlı Valve SteamPal, şu an için prototip aşamasında gibi görünüyor. Dolayısıyla cihazın tasarımında ve özelliklerinde değişiklik yapılması sürpriz olmayacaktır. Ancak resmi duyuru için Valve CEO’su Gabe Newell’ın işareti doğrultusunda yılın sonlarını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER