Eğlence

Valve Dota 2 müsabakalarını sanal gerçeklik üzerinden izletecek

valve dota 2 sanal gerceklik

Valve, oyun dünyasındaki en popüler iki eğilim olan seyircilik ve sanal gerçekliği birleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin popülaritesiyle Riot Games’in League of Legends’ı ile yarışan oyunu Dota 2, sanal gerçeklik moduyla izlenebilecek.

Valve Dota 2 için hazırlanan sanal gerçeklik modunun nasıl çalışacağını, SteamVR internet sitesi üzerinden kısa biçimde anlattı. Videoda bir Dota 2 müsabakasının standart e-spor tarzı yayını boşlukta asılı biçimde görülüyor. Bu yayına oyunun üç boyutlu mini haritası, ekranın sağına ve soluna yerleştirilen tam boyutlu oyuncu avatarları Vive’ın kumandasıyla ortaya çıkarılan holografik infografikler eşlik ediyor.

Dota 2, oyun izleme deneyimi bakımından türünün en iyi örneklerinden birini sunuyor. Oyunun istemcisi üzerinden hem profesyonel hem de amatör müsabakalar izlenebiliyor. Kamerayı kontrol etme özgürlüğüne sahip olan izleyiciler, profesyonel bir yayına ihtiyaç duymadan merak ettikleri tüm istatistiklere de erişebiliyor. Ancak, hazırlanan kısa tanıtım ana oyun deneyiminin sanal gerçeklik görünümünü yansıtıyor gibi gözükmüyor. Yine de, ortaya bu yönde bir vizyon koyulmasının hoş bir gelişme olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Dota 2’nin sanal gerçeklik üzerinden izleme modunun ne zaman aktif hâle geleceği henüz bilinmiyor. Valve’ın yazılımlarının çıkış tarihi konusunda genellikle sessiz kalmayı tercih ettiğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER