EğlenceManşetler

uu: Sade çılgınlık devam ediyor

uu-001

Popüler oyunların devamının yayınlanması, oyun dünyasında alışılagelmiş bir durum. Ancak pek çok stüdyo, devam oyunlarını yayınlamadan önce bir süre beklemeyi tercih ediyor. Son dönemin popüler ve çıldırtan oyunlarından aa’nın yapımcısı General Adaptive Apps farklı bir yaklaşım izleyerek aa’nın değişik versiyonlarını vakit kaybetmeden yayınladı. Şirketin “focus” adını verdiği serinin ikinci oyunu uu ismini taşıyor.

uu-002

uu da temel oyun deneyimi bakımından aa ile hemen hemen aynı yerde duruyor. Oyuncuların el çabukluğu ve zihinsel yetenekleri uu’da da büyük önem taşıyor. Zihinsel yetenekler konusunda ise özellikle odaklanma ön plana çıkıyor. uu’da doğru hamleyi yapmak için çarkın dönüşünü oldukça dikkatli biçimde incelemek gerekiyor.

uu-003

General Adaptive Apps, ilk oyundan aşina olunan oyun deneyimini korumak için tasarımdaki minimalist tavrından da taviz vermiyor. uu’nun tasarımında gereksiz çizgilere, renk cümbüşüne rastlanmıyor. uu’da oyunculardan topları ekranın ortasında bulunan ana topa iliştirmeleri isteniyor. aa’dan farklı olarak uu’da iliştirilen küçük toplara herhangi bir numara verilmemiş. Ancak iki oyun arasındaki farklar bununla sınırlı kalmıyor.

uu-004

uu’nun ilk seviyeleri fazla zorlanmadan geçiliyor. Hatta bazı seviyeler o kadar hızlı geçiliyor ki, oyuncular bile ne olup bittiğini anlayamayabiliyor. aa’da küçük toplar ana topa tek bir cepheden bağlanırken, uu’da oyuncular tek bir dokunuşla farklı cephelerdeki topları da ana topla birleştirebiliyor.

uu-005

İşin içine farklı cephelerin girmesi ise oyunu biraz daha zor hâle getiriyor. Oyuncuların tıpkı aa’da olduğu gibi uu’da da ana topa iliştirilen diğer toplara çarpmamaları gerekiyor. uu’da farklı açılardan birden çok top gönderildiği için çarpışmayı önlemek daha zor hâle geliyor.

uu-006

uu’da oyuncular uygulama içi satın alma özelliğinden faydalanarak tüm seviyelerin kilidini kaldırabiliyor. Bunun için 8,49 TL ödemek gerekiyor. Mevcut seviyeyi aşmak içinse oyunculardan 1,99 TL talep ediliyor. 4,29 TL ödeyerek reklamlardan kurtulmak mümkün oluyor.

uu-007

aa’da belli bir çılgınlık seviyesine ulaşan ve kendisine yeni maceralar arayanlar için uu, büyük ölçüde benzer bir deneyimi yine aynı şık paket içinde sunuyor.

İLGİLİ HABERLER