Teknoloji

Üretimi sonlandırılan iPod Classic halihazırdaki en pahalı iPod modeli

apple-ipod-classic-041214

Apple bu yıl içinde iPod Classic’i sonlandıracağını açıkladığı zaman büyük müzik arşivlerine sahip Apple hayranları durumu üzüntüyle karşılamıştı. Mevcut iPod Classic fiyatları göz önüne alındığında bazı kişilerin halen bir iPod Classic alma hayalinden vazgeçmediği anlaşılıyor. The Guardian’da yer alan habere göre, Birleşik Krallık’ta iPod Classic modelleri 670 pound karşılığında satılıyor. ABD’de de ise son nesil iPod Classic’in Amazon’daki satış fiyatı 490 dolara ulaşmış durumda. Apple geçtiğimiz eylül ayında iPod Classic üretimini sonlandırmadan önce ürünün ABD satış fiyatı 249 dolar seviyesinde seyretmekteydi.

İnternetin popüler çevrim içi alışveriş mecralarından biri olan eBay’de de durum pek farklı gözükmüyor. Kullanılmamış iPod Classic’lerin 750 dolardan satıldığı sitede, ikinci el modeller 500 dolardan alıcı buluyor. Bir süre önce, bir eBay kullanıcısının iPod Classic U2 Edition için 90 bin dolar ödediği göz önüne alınınca kullanılmış modellere 500 dolar ödenmesi bir sürpriz etkisi yaratmıyor.

iPod Classic’in halen bu kadar büyük bir ilgi görmesinde navigasyon yuvarlağı ve geniş depolama kapasitesi önemli rol oynuyor. 160 GB kapasiteli iPod Classic kullanıcılarına şarkıları için etkileyici bir depolama alanı sunuyor. iPod touch’un maksimum depolama alanı ise 64 GB ile sınırlı kalıyor.

İLGİLİ HABERLER