Eğlence

Uptime YouTube videolarını bir arada izlemeye ve paylaşmaya izin veriyor

uptime youtube

uptime youtubeGoogle, bir tür uygulamayla kullanıcılara parti ve benzeri ortamlarda YouTube videolarını bir arada oynatma imkanı sunuyor.

Google’ın girişim hızlandırma programı olan Area 120, şirket çalışanlarına mesailerinin yüzde 20’lik zaman dilimlerinde onaylanmış projeler üzerinde çalışma fırsatı veriyor. Bu kuluçka programının en son projelerinden bir tanesi de Uptime oluyor. Bir mobil uygulama olan Uptime, kullanıcıların aralarında YouTube videolarını paylaşmasını, çıkartmalarla etkileşime dahil olmalarını ve daha birçok imkanı sağlıyor. Uygulama, arkadaşlarla birlikte video izlemenin ve paylaşımın gerçekleştirildiği bir yer olarak tanımlanıyor. İzleme işleminin yanı sıra sohbet ve eğlence de göz ardı edilmiyor.

Uygulamayı kullanarak videoları aratmak mümkün oluyor. Ayrıca ortak bağlantılara sahip olan arkadaşları bulmakta da bu uygulama yardım oluyor. Ayrıca bir yandan video izlerken bir yandan da yorumlar, çıkartmalar, kalplerle arkadaşlarla etkileşim kurmak mümkün oluyor. Tüm aktiviteye profil sayfasından erişilebiliyor. Anlayacağınız Uptime, YouTube videolarını izleme işlemini daha fazla grup odaklı hâle getiriyor, üstelik bunu kullanıcılar aynı odada olmadıklarında da yapıyor.

 

İlginç olan noktalardan bir tanesi, Uptime’ın Google’ın Android işletim sistemi için değil de, Apple’ın iOS platformu için çıkmış olması. Ayrıca Uptime ücretli veya premium içeriğin izlenmesine veya paylaşılmasına izin vermiyor. Yani YouTube Red dahilindeki videolar bu uygulamayla paylaşılamıyor.

Uptime henüz Türkiye App Store’unda bulunmuyor. Ancak ABD mağazasından hesabı olanlar uygulamayı yükleyip test edebilirler.

İLGİLİ HABERLER