Teknoloji

UHD Alliance 4K TV’ler için Ultra HD Premium standartlarını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ultra HD Premium

Geçen yıl çeşitli TV üreticileri, Hollywood stüdyoları ve diğer içerik şirketleri bir araya gelmiş ve evde 4K deneyiminin altüst olmasını engellemek için çalışmalara başlamıştı. Blu-ray/HD-DVD ve 3D’nin çıkışı sırasında yaşananlar bu teknolojilerin potansiyelinin boşa gitmesine neden olmuştu. Aynı durumun Ultra HD için yaşanması, bir format ve standart karmaşası yaşanması istenmiyor.

Grup, üst sınıf Ultra HD ürünler için çıkacak üst sınıf Ultra HD içerikler için geliştirilen standardı ve logosunu tanıttı. Üstünde Ultra HD Premium işaretini taşıyan ürünler çözünürlük, renk ve bit derinliği gibi unsurlar bakımından minimum gereksinimleri karşılıyor olacaklar ve Ultra HD Blu-ray diskleri ya da Ultra HD 4K internet içerik ve canlı yayınlarını en iyi şekilde gösterecekler.

Ultra HD Premium: 2016 model 4K TV’lerin çoğu standartları sağlayacak

Bu durum Ultra HD Premium etiketi taşımayan 4K UHD cihazlarının çöp olduğu anlamına gelmiyor. Ancak sektörün önemli toplarının grup içinde bulunduğunu düşünecek olursak, 2016’da çıkacak çoğu yeni 4K ürününün standartları karşılamasını bekleyebiliriz. Üstelik daha şimdiden üreticiler CES 2016 dahilinde sunacakları 2016’nın ilk ürünlerinin Ultra HD Premium standartlarını karşıladığını duyurmaya başladılar.

LG hızlı şekilde 2016 model OLED 4K serisinin belirlenen standartları geçtiğini duyurdu. Sony, Samsung ve diğerlerinden de benzer açıklamaları bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER