Teknoloji

Ubuntu Touch OS 17 Ekimde yayınlanacak

Canonical Ubuntu işletim sisteminin daha düz bir mobil versiyonu olan Ubuntu Touch OS’in 17 Ekimden itibaren belli cep telefonlarına yüklenebileceğini açıkladı. Yaz boyunca hataların bulunması ve giderilmesi için yapılan testlerin ardından işletim sistemi nihayet yayına hazır hale geldi.

ubuntu-touch-210913

Ancak şu an için piyasadaki tüm Android cihazlar Ubuntu Touch OS ile uyumlu olmayacak. İlk etapta sadece Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 ve Nexus 10’a Ubuntu Touch OS yüklenebilecek. Yükleme sürecinin nasıl işleyeceği ve yükleme işleminin ne kadar teknik olacağı konusunda ise Canonical cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değil.

Canonical’ın Android ve diğer mobil işletim sistemlerine göre daha basit bir çözüm sunması amacıyla tasarladığı Ubuntu Touch OS’te kilit ekranı işletim sisteminin geri kalanına erişimin önündeki bir bariyerden daha fazla bir işleve sahip. Kullanıcıların kilit ekranı üzerinden diledikleri uygulamaya gitmelerine izin veren Ubuntu Touch OS’in dolaşım özellikleri akıllara Windows 8’in modern kullanıcı arayüzünü ve BlackBerry’nin PlayBook tabletlerini getiriyor. Ubuntu Touch OS işletim sistemli ilk cihazların bu yılın sonu ve ya 2014’ün başında piyasaya çıkması beklenirken, giriş seviyesi bir Ubuntu Touch OS telefonunda 1 GHz Cortex A9 işlemci, 512 MB veya 1 GB RAM, 4 veya 8 GB eMMC + SD ve çoklu dokunma destekli ekran bulunacak. Üst sınıf Ubuntu Touch telefonlarda ise dört çekirdekli A9 veya Intel Atom işlemci ve minimum 1 GB RAM yer alacak.

İlgili >> PC World

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER