Ulaşım

Uber Almanya’da üç şehirdeki faaliyetlerine son verdi

uber-160715

Uber, hafta içinde Litvanya’nın 536 bin nüfuslu başkenti Vilnius’ta ulaşım için bir pilot program başlatma konusunda yerel yetkilerle anlaşmaya vardı. Bu tarz anlaşmalar sayesinde Uber’in yeni pazarlara girişi ve mevcut pazarlarda varlığını kabul ettirmesi kolaylaşıyor. Ancak şirket için işler her ülkede bu şekilde ilerlemiyor.

Uber, geçtiğimiz gün karmaşık yönetmelikleri gerekçe göstererek Almanya’daki üç şehirde faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. Ulaşım servisi bundan böyle 1.7 milyon nüfuslu Hamburg, 687 bin nüfuslu Frankfurt ve 593 bin nüfuslu Düsseldorf’ta faaliyet göstermeyecek.

Uber’in çekilme kararı, Frankfurt’taki bir mahkemenin Uber sürücülerinin normal taksi şoförleriyle aynı lisansa sahip olması gerektiğine dair hükmünden yaklaşık 9 ay sonra geldi. Bu kararla birlikte Uber’in ülkedeki faaliyetlerinin yasallığı konusunda bir açık oluşmuş ve Uber de hizmetlerini gerekli koşulları karşılayan sürücülerle sürdürmek zorunda kalmıştı. Uber sürücülerini gerekli lisanları almaları için teşvik etmiş ve masraflarını karşılayacağını açıklamıştı. Ancak bu söz de sürücüleri ikna etmeye yetmemiş olacak ki, şirket Almanya’daki faaliyetlerini Berlin ve Münih ile sınırlamayı seçti.

Söz konusu kararın geçici olmasını umduklarını söyleyen Uber Almanya Genel Müdürü Christian Freese, yetkili mercilerle gerekli görüşmeleri yapmaya devam edeceklerini, ancak bu süre içinde Uber’in büyük popülarite yakaladığı Berlin ve Münih’teki hizmetlerine odaklanacaklarını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER