Teknoloji

Twitter’ın Biletli Sohbet Odaları iOS uygulamasında görünmeye başlıyor

twitter biletli sohbet odaları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, Biletli Sohbet Odaları, diğer bir deyişle ücretli canlı sohbet odalarını kullanıma sunmaya başlıyor. Şirket perşembe günü, bazı iOS kullanıcıları için bu özelliği “denediğini” duyurdu. Twitter, bu ürünü nihayetinde ilgilenen tüm iOS ve Android kullanıcılarının kullanımına sunmayı planlamıştı ve haziran ayında denemek isteyenler için başvuruları almaya başlamıştı.

Twitter yaptığı duyuruda, “Biliyoruz, biraz zamanımızı alıyor, ancak bunu sizin için doğru yapmak istiyoruz” dedi.

Sohbet odası sahipleri, biletli odaları için 1 ile 999 dolar arasında ücret alabilir ve ayrıca oturumlar için bir oda boyutu sınırı belirleyebilir. Bu test grubu katılımcıları, uygulama içi satın almalar için Apple ve Google’ın aldığı ücretin ardından, başlangıçta kazandıkları paranın yüzde 97’sini ellerinde tutacaklar. Ancak, bir kullanıcı uygulamadaki kazancı üzerinden toplam 50 bin ABD Doları kazanırsa, Twitter komisyonunu yüzde 3’ten yüzde 20’ye çıkaracak.

Söz konusu ücretin, özellik daha yaygın olarak kullanılabilir olduğunda artması bekleniyor. Özelliğin mayıs ayında yapılan bir ön gösteriminde Twitter, oda sahiplerinin uygulama mağazası ücretlerinden sonra gelirlerinin yüzde 80’ini elinde tutacağını söylemişti.

Twitter, Biletli Sohbet Odaları’nı duyurmasından ve ön gösterimini yapmasından bu yana geçen zamanda, insanların bu canlı sohbet odalarını nasıl bulabilecekleri konusunda da değişiklikler oldu. Örneğin bir kullanıcının takip ettiği biri bir sohbeti dinliyorsa, Twitter mobil uygulamasının akış bölümünün üstünde söz konusu sohbetin baloncuğunu görüyor. Daha önce sadece sohbet odası sahiplerinin sohbetleri bu bölümde gösteriliyordu. Ayrıca, üçüncü taraf uygulamaların kullanıcıları Sohbet Odalarına yönlendirebilmesi için API güncellemesi de yapıldı.

İLGİLİ HABERLER