Teknoloji

Twitter yorumla birlikte retweet edenleri görmek için kolay bir yol sunuyor

tweetdeck twitter

Twitter bir tweeti kaç kişinin retweet ettiğini veya tweete yorum yaptığını görmeyi kolaylaştıracak yeni bir yol sunuyor. Ancak bu şu an için sadece uygulamanın iOS versiyonunda sunuluyor.

Yeni özellik bir alıntılanan tüm tweetleri kullanışlı bir listede gösteriyor. Buna erişmek için bir tweete tıklatın, daha sonra da “Retweet” kelimesine tıklatın. Retweet’ler iki sütunlu bir arayüze bölünecek, yorumla birlikte retweetler ayrı bir sütunda gösterilecek. Yorumsuz retweetler ise diğer sütunda yer alacak. Twitter yeni düzeni aşağıdaki video ile gösteriyor.

https://twitter.com/Twitter/status/1260294888811347969

Aslında alıntılanmış tweetleri eski düzende de görebilirsiniz. Ancak bunun için tweetin adresini kopyalayıp Twitter’ın arama kutusuna yapıştırmanız gerekiyor. Gelen yeni özelikle birlikte bir tweeti yorumla birlikte retweet edenleri görmek çok daha kolay hâle geliyor.

Ne var ki, bu yenilik henüz tüm Twitter kullanıcıları tarafından görülmüyor. Twitter, güncellemenin öncelikle iOS kullanıcılarına geldiğini söyledi. İlerleyen haftalarda web uygulamasına ve Android’e de gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER