Teknoloji

Twitter yerleştirilen tweetlerde retweet ve beğeni sayılarını göstermemeyi test ediyor

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitterTwitter, popüler tweetlerin kaç kişi tarafından konuşulduğunu gösterecek bir özelliği test ediyor. Başka sitelere yerleştirilen tweetlerde test edilen söz konusu özellik, popüler tweetlerin retweet ve beğeni sayıları yerine kaç kişi tarafından gösterildiğini test ediyor. Bu tweetlerde retweet ve beğeni ikonları bulunmuyor.

Şirket tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, özelliğin “küçük çaplı bir deney” olduğu belirtildi. Söz konusu deneyin tweetleri daha geniş bir “sosyal bağlam” içine yerleştirmeye yönelik bir çalışma olduğunun altı çizildi.

Popüler sosyal ağın bu özelliği tamamen benimsemesi ilginç bir değişim olabilir. Bir tweetin kaç kişi tarafından konuşulduğunu görmek retweet ve beğeni sayılarından daha değerli bir veri gibi görünüyor. Ancak bunun her zaman “gerçek değer”i gösteremeyebileceğini de akıldan çıkarmamak gerekiyor. Yine de, mikro blog servisin genel ilgiyi daha iyi yansıtacak ve platform dışındakilere de daha fazla anlam ifade edecek bir çözüm sunduğu söylenebilir.

Twitter tweet etkileşimlerini azaltabilir

Twitter söz konusu özelliğin testleri kapsamında retweet ve beğeni butonlarını kaldırmış durumda. Bu butonların eksikliği, tweetlerin genel etkileşimini azaltma potansiyeli taşıyor. Ancak bu durumun özellik genel kullanıma sunulurken değiştirilebileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER