Teknoloji

Twitter yeni hesaplara hemen mavi tik vermeyecek

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter Blue abonelik servisinin 29 Kasım itibarıyla yeniden faaliyete geçmesi planlanıyor. Blue yeniden faaliyete geçtiğinde mikro blog servisinde yeni açılan hesapların mavi tik almasına izin verilmeyecek. Bir hesabın mavi tik alabilmesi için açılmasının üzerinden en az 90 gün geçmesi gerekecek.

Yeni hesaplara hemen mavi tik verilmeyecek olması, mavi tik ile sahtekarlık yapmaya çalışan kişileri engellemeye yönelik bir çaba olarak değerlendirilebilir. Mavi tik sahipliğinin Blue aboneliğine bağlanmasıyla birlikte sahte ve trol hesapların sayısında büyük bir artış görülmüş ve mavi tik alan trol hesaplar ciddi anlamda kafa karışıklığına yol açmıştı. Bu nedenle Blue’ya yeni abone alımı durdurulmuştu.

Mikro blog servisine yeni katılan kullanıcılar için Blue’ya abone olup mavi tik almak için daha önce bir bekleme süresi söz konusu değildi. Ancak Blue’nun abonelik sayfasının Wayback Machine ile alınan bir kaydında “9 Kasım’dan sonra oluşturulan hesapların Blue’ya abone olması mümkün değildir” mesajının yer aldığı görülüyor.

Twitter’ın çözümü işe yarar mı?

Bu kısıtlamanın sonsuza kadar sürmesi beklenmiyor. Ancak Blue abonesi olabilmek için bir gün sınırının koyulması dikkat çekiyor. Bu noktada insanların trol hesaplar açıp 90 gün bekleyip daha sonrasında da bu hesaplara Blue aboneliğiyle mavi tik eklemesinin önünde bir engel olmadığını belirtmek gerekiyor. Kısacası, Twitter yine kesin bir çözüm bulmuşa benzemiyor.

Elon Musk’ın yönetimi ele almasıyla birlikte adeta bir fırtınanın içine düşen Twitter’da işler kolay kolay durulacak gibi görünmüyor. Musk’ın çalışanlara verdiği ültimatomun ardından şirketten çok sayıda kişinin istifa etmesiyle birlikte mikro blog servisinin gündelik operasyonunun tehlikeye girmiş olabileceği konuşuluyor. Şirket ofislerinin geçici olarak kapatıldığını da hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER