Teknoloji

Twitter uzun tweet atma imkanını Blue abonelerine sunuyor

twitter mavi tik

Daha uzun süreli video yüklemelerinin ve herkesin rüyası olan mavi tik onay işaretinin ötesinde, Twitter Blue’ya abone olmak için artık daha kullanışlı ve cazip bir özellik var. Bir süre önce işareti verilen Twitter uzun mesaj yazma özelliği nihayet gerçeğe dönüştü. Çarşamba günü itibarıyla ABD’deki Blue aboneleri, 4.000 karaktere kadar uzunlıkta tweet’ler atabiliyor.

Her ne kadar normale göre daha uzun gönderiler sonra gönderim için planlanamasa veya taslak olarak kaydedilemese de, bunların düşüncelerini paylaşmak veya bir olayı anlatmak isteyenler için tweet dizisinden daha kullanışlı olacağını söyleyebiliriz.

Bu arada Twitter’ı ücretsiz kullananlar daha uzun olan tweet’leri yanıtlayabilir ve alıntılayabilir. Twitter bu uzun gönderilerle dolu bir zaman akışı içinde gezintinin zor olacağının farkında ki, 280 karakterden uzun herhangi bir tweet, daha fazla metni veya içeriği “daha fazlasını göster” bağlantısının arkasına gizliyor.

Twitter Blue’nun normalde aylık 8 dolar veya yıllık 84 dolarlık ücreti bulunuyor. Bu abonelik henüz Türkiye’ye açılmış olmasa da, VPN üzerinden ABD’deki bir noktaya bağlanıp ve hesap ayarları içinden ülkeyi ABD olarak değiştirerek Twitter Blue abonelik sayfasını görüntüleyebilirsiniz.

Twitter uzun mesaj yazma imkanı ile tweet dizilerine gerek kalmayacak

Daha uzun mesaj atma imkanı, muhtemelen bir süredir uzun gönderilerin mevcut olduğu Facebook veya Mastodon gibi sosyal ağlardan geçiş yapmayı teşvik etmeyebilir. Bununla birlikte, aynı gönderiyi bölmek veya kısaltılmış bir sürüm yazmak zorunda kalmadan birden çok sosyal platformda paylaşmak istiyorsanız bu yeni özellik yararlı olabilir.

Blue’yu daha çekici kılmak için Twitter üzerinde büyük bir baskı var. Twitter’ın, ocak ayı ortası itibarıyla ABD’de yalnızca 180 bin, dünya çapında ise yaklaşık 290 bin Blue abonesinin olduğu bildirildi. Yenilenen abonelik sistemi çok uzun süredir mevcut olmasa da Elon Musk, Twitter’ın gelirinin yarısını aboneliklerden elde etme hedefine ulaşmak istiyorsa, bu sistemin ilgilenenler için oldukça çekici olması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER