Teknoloji

Twitter’ın tweet düzenleme özelliğinin detayları netleşiyor

twitter tweet düzenleme

Twitter tweet düzenleme özelliği için şirket içinde testlere başladığını bir süre önce duyurmuştu. İlk olarak Twitter Blue kullanıcılarıyla buluşacak bu özellikle ilgili yeni detaylar paylaşıldı.

Mikro blog servisi tarafından 9to5Mac sitesine verilen bilgiye göre, bir tweet paylaşıldıktan sonra 30 dakika içinde en fazla beş defa düzenlenebilecek. Düzenlenen tweetlerin yanında bir ikon, zaman damgası ve etiket gösterilecek. Kullanıcılar bu etikete tıklattıklarında tweetin geçmiş hâllerini görebilecek. Kısacası tweet düzenleme özelliği üzerinden manipülasyona ve özelliğin suistimaline izin verilmeyecek.

Twitter’dan yapılan açıklamada, düzenleme sayısına getirilen sınırlamanın zaman içinde değişebileceği belirtildi. Özelliğin son kullanıcılar tarafından kullanım şeklini izleyecek olan mikro blog servisi, hataların düzeltilmesi ve kötüye kullanımın engellenmesi için optimum seviyeyi bulmaya çalışacak.

Tweet düzenleme özelliğinden yararlanmak için Twitter Blue aboneliğinin gerekeceği daha önce açıklanmıştı. TechCrunch sitesinde yayınlanan bir haberde geçen “ilk önce abonelere açılacak” ifadesi, özelliğin uzun vadede tüm Twitter kullanıcılarına açılabileceğini düşündürüyor.

Twitter tweet düzenleme özelliğini ilk olarak Yeni Zelanda’daki Blue abonelerine sunacağını da açıkladı. Daha sonrasında sırasıyla Avustralya, Kanada ve ABD’deki aboneler bu imkandan yararlanabilecek. Şirket özelliği bu üç ülkeye götürmeden önce kullanım alışkanlıklarını da mercek altına alacak.

İLGİLİ HABERLER