Teknoloji

Twitter yöneticisi Kevin Weil: Tweet düzenleme özelliğini sunmak kolay değil

twitter karakter sınırı

twitter-teknoblog-iphone-6-080715

Twitter, kullanıcılarına düzenli olarak yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Bu yeni özelliklerden biri olan Moments da hafta içinde resmiyet kazanmıştı. Ancak pek çok Twitter üyesinin varlığından mutluluk duyacağı tweet düzenleme özelliği halen ortaya çıkmış değil. Bu özelliğin eksikliği, harf hatası nedeniyle pek çok tweetin silinip yeniden yazılmasına neden oluyor.

Twitter’ın ürün yöneticisi Kevin Weil’a göre, tweet düzenlemek söylemde kolay, gerçekte ise zor bir iş. Recode tarafından düzenlenen Code Mobile konferansında konuşan Weil, ortada teknik açıdan bir zorluğun bulunmadığını, ancak tweet düzenlemesinin ardından başka bir ortamda paylaşılan veya bir siteye yerleştirilen tweetlerin bağlamlarını yitirebileceğini belirtti.

Weil’in bu yaklaşımı kulağa oldukça mantıklı geliyor. Eğer tweetin içeriği ve dolayısıyla bağlamı değişirse, o tweeti retweet eden kişinin amacından farklı bir noktaya kayması ihtimali ortaya çıkıyor. Tweetlere eklenen fotoğraf ve videoların da ayrıca sorun kaynağı olabileceğini belirtmek gerekiyor.

Yine de, Weil’in sözleri Twitter’ın bu konuya yönelik seçenekleri değerlendirmediği anlamına gelmiyor. Yeni Twitter CEO’su Jack Dorsey, Kim Kardashian’ın düzenleme özelliğine yönelik talebini “müthiş fikir” olarak nitelemişti. Twitter’ın önünde “kısa süre içinde düzenleme” gibi çeşitli seçenekler bulunuyor. Ancak, kısa vadede Twitter’da tweet düzenleme özelliğine kavuşmak pek olası gözükmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER