Eğlence

Spaces ekibinin büyük kısmı Twitter’dan ayrıldı

twitter spaces x spaces

Elon Musk Twitter’ın yönetimini devraldıktan sonra şirketin iş gücünün üçte biriyle yollarını ayırmıştı. Bundan kısa bir süre sonra da Musk, kalan çalışanlara “Ya zorlu çalışma koşullarını kabul edin ya da ayrılın” şeklinde bir rest çekmiş ve bu restin ardından da çok sayıda personel Twitter’dan istifa etmişti. Bu işten çıkarma ve istifa dalgası doğal olarak Twitter Spaces ekibini de etkiledi.

Spaces, Elon Musk’ın favori Twitter özellikleri arasında yer alıyor. Sıklıkla sesli sohbet odalarına katılan Twitter’ın patronu, fikirlerini ve yeni gelişmeleri paylaşmak için bu özellikten yararlanıyor. Ancak Spaces’ı hazırlayan ve yöneten ekibin büyük kısmının şirketten ayrılması, akıllara bazı soru işaretleri getiriyor.

Spaces ekibinin eski kıdemli mühendislik müdürü Ruslan Semenov, kısa süre önce LinkedIn’de bir paylaşım yaptı. Söz konusu paylaşımla potansiyel işverenlere seslenen Semenov, “Piyasadaki en iyi canlı ses ürünlerinden biri olan Twitter Spaces’ı kuran ekibi kim işe almak ister?” şeklinde oldukça net bir soru yöneltti.

Ekibin canlı ses ve video konusunda uzmanlaştığını belirten Semenov, ürünle ilgilendikleri sürece her şeye açık olduklarını dile getirdi. Ekibi iyi işleyen bir makineye benzeten Semenov, bir arada kalmaları durumunda çok değerli işler çıkaracaklarının altını çizdi.

Twitter Spaces ekibinin bir kısmını korumayı başardı

Bu paylaşım kısa süre içinde viral hâle gelse de, Twitter bünyesinden bir itiraz da duyuldu. Hâlâ Twitter’da çalışan Spaces mühendisi Leah Culver, ekibin bir kısmının görevini sürdürdüğünü belirtti. Culver, “Umarım ayrılanlara mükemmel yerlere giderler ve Twitter Spaces da yola devam eder” ifadesini kullandı.

İLGİLİ HABERLER